Krajinović je uradio svoj dio posla, čeka se Tipsa!

Momak iz Sombora bez većih problema savladao Nišioku i plasirao se u polufinale turnira u Stokholmu!

Tenis 18.10.2019 | 16:33
Krajinović je uradio svoj dio posla, čeka se Tipsa!
Krajinović je u četvrtfinalu turnira u Švedskoj savladao Japanca Jošihita Nišikou u dva seta sa 6:3, 6:4.

Naš igrač je sjajno servirao, imao 5 as udaraca i osvojio više od 70% poena na oba servisa.

Još bolje je napadao servis Japanca, imao je 11 brejk šansi, a iskoristio je četiri što mu je donelo ubedljivu pobedu za 75 minuta igre

Krajinović će u polufinalu Stokholma igrati sa pobednikom duela između petog nosioca Pabla Karanjo-Busta i Amerikanca Sema Kverija.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Denis Šapovalov – Sedrik-Marsel Štebe i Janko Tipsarević – Juiči Sugita, pa je moguće i srpsko finale u Švedskoj.

Tipsarević će na teren oko 20 časova.

Ubrzo nakon što je iz Moskve stigla informacija da je jedan od naša dva tenisera koji se danas tamo bore za polufinale izgubio, usledila je lepa informacija iz Stokholma.

Naime, i tamo su danas u toku borbe za plasman među četiri najbolja, a postoji lepa šansa da polovina budu srpski teniseri. Jer, svoj deo posla obavio je Filip Krajinović koji je očekivano bez većih problema bio bolji od Japanca Jošihite Nišioke sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Drugi predstavnik srpskog belog sporta koji bi danas mogao do polufinala u prestonici Švedske je Janko Tipsarević koji takođe igra protiv Japanca, Juićija Sugite. Da podsetimo da je ovo i zvanično poslednji ATP turnir Beograđanina koji će karijeru završiti krajem novembra na Dejvis kupu.

Filip Krajinović će se sutra za finale boriti sa boljim iz susreta između Amerikanca Sema Kverija i Španca Pabla Karenjo Buste.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar