U rekordnom roku rasprodate "Isusove patike"?!

Američka kompanija MSCHF iz Bruklina izbacila je na tržište patike koje je nazvala "Jesus shoes" (u prevodu Isusove cipele/patike) iako je cena ovih patika bila ekstremno visoka od oko 3. 000 dolara rasprodate su u rekordnom roku!

Zanimljivosti 16.10.2019 | 16:15
U rekordnom roku rasprodate "Isusove patike"?!
Radi se o prepravljenim patikama "Nike Air Max 97" sa hršćanskim simbolima, tačnije raspelom i svetom vodom.

Ove patike u sebi imaju svetu vodu iz reke Jordan, a osveštao o ih je sveštenik, dok je malo raspelo postavljeno je među vezice desne patike. Na njima je spomenut stih iz Biblije deo "Matej 14:25", dok je na zadnjem delu ispisano je "INRI".Dok je na jezik "Isusovih patika" ispušteno je malo crvene tinte koja simbolizuje Hristovu krv.



"Isusove patike" imaju čak i i miris tamjana, jednog od poklona koje su sveta tri kralja, prema priči, donela Isusu kad se rodio.

Iz kompanije poručuju kako su "božju obuću" izbacili kako bi ismejali "kulturu saradnje", a sama kompanija Nike nema veze s ovim patikama.



"Pala nam je na pamet saradnja Adidasa i Arizona Iced Tea kada su prodavali patike koje su reklamirale kompaniju koja prodaje pića. Zbog toga smo želeli napraviti "statement" (izjavu) o tome koliko je apsurdna kultura saradnje postala" izjavio je Daniel Greenberg iz MSCHF-a za New York Post.

Pitali su se kako bi izgledala saradnja s Isusom Hristom, a pošto je Greenberg Židov, jedino što je tada znao da je Isus hodao po vodi. Tako se i sveta voda našla u đonu cipele. Oni koji su ih naručili preko interneta već su napravili i recenziju istih.

Mada se sama kompanija MSCHF htela izrugati, ne zaista Isusu, činjenica da su se patike rasprodale u rekordnom roku govori nešto. Ekipa na društvenim mrežama se uglavnom slaže da je kupovina ovih patika jednostavno "glupa i smešna" ipak ima i onih koji smatraju da se radi o svetogrđu prema Isusu!

Izvor:Zanimljivost.net

Komentari / 0

Ostavite komentar