Katastrofa ako Priština ukine Srpsku listu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, poslije najnovijih manipulacija Prištine i prijetnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i Prištinu da “se urazume”, kako bi se izbjegla katastrofa.

Srbija 14.10.2019 | 12:19
Katastrofa ako Priština ukine Srpsku listu
Aleksandar Vučić navodi da je zabrinut zbog situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

– Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste – rekao je Vučić u razgovoru sa predsjednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

Vučić je istakao da je Srpska lista partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda. Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

Sada, ističe Vučić, više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu. To će, ukazuje predsjednik Srbije, ostaviti katastrofalne posljedice po odnose Srba i Albanaca.

– Srba tada više neće biti u institucijama, a zna se kada ih nema u institucijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište – rekao je predsjednik Srbije. 

– Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi – upozorio je Vučić.

Ističe da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.

– To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam da se sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu predsjednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti – poručio je Vučić u obraćanju Matvijenkovoj.

Dodao je da su politički i ekonomski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Valentini Matvijenko i predsjedniku Rusije za podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

– Ekonomski odnosi su odlični, robna razmjena raste, a najvažnije je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije . I hvala i vama i predsjedniku Putinu na toj podršci. naši političkci odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose – rekao je Vučić u obraćanju Matvijenkovoj na ruskom jeziku.(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vracamo

15.10.2019 05:04

se 20 God. unazad tj. da su milosevicevi potezi na kosovu bili hrabri i opravdani! Jer sa njima dijaloga nema!

ODGOVORITE