Pejdž: Dobra odbrana ključ preokreta!

Košarkaši Partizana su odličnom igrom u drugom poluvremenu uspeli da načine preokret protiv Tofaša i slave sa 93:80.

Košarka 09.10.2019 | 12:45
Pejdž: Dobra odbrana ključ preokreta!
Bila je to prva utakmica crno-belih u Evrokupu pred domaćom publikom a veoma zadovoljan igrom celog tima bio je i Markus Pejdž.

Amerikanac kaže da je ključ pobede bila znatno bolja igra celog tima u odbrani u drugom poluvremenu što je uz znatno bolji procenat šuta donelo trijumf.

"Veoma je važno što smo pobedili. Igramo dva različita takmičenja, imali smo nezgodan meč u Veneciji i trener nam stalno govori da ako možemo da vežemo pobede, onda ćemo biti u dobroj poziciji. Zaista smo jako želeli da dobijemo ovaj meč sa Tofašem, kako bismo sebi dali dobru prednost u ovoj grupi i takmičenju. Bez Rašona Tomasa, odigrali smo čvrsto, u drugih 20 minuta ceo tim je načinio iskorak, odigrali smo dobru utakmicu", smatra Pejdž.

On kaže da je odbrana bila veoma bitan faktor za preokret u nastavku.

"Pre svega, sredili smo igru u odbrani. U prvoj četvrtini smo primili 27 poena, nismo bilii dobri na šutu. U drugom poluvremenu smo fizički bili bolji, malo nam je pomogla i podrška publike koja je ušla u meč. Imamo dosta visokih igrača i kada igramo dobro odbranu, zaista nas je teško pobediti", poručio je košarkaš Partizana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar