Ubijena praunuka Džemala Bijedića u Mostaru

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zavladali šok i nevjerica.

Bosna i Hercegovina 07.10.2019 | 14:21
Ubijena praunuka Džemala Bijedića u Mostaru
Kako saznajemo, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara i praunuka Džemala Bijedića.

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su kazali da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Nezvanično saznajemo da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, nađeni su tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako nam je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

(Avaz)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rex

07.10.2019 13:52

Strašno.U ovom užasnom vremenu sve je moguce

ODGOVORITE
Name

Sledeće

07.10.2019 15:06

Umijesto da svi ustanu u BiH posle Davida i Dzenana ,velika vecina se pravila pametna i mudra.Evo gospodo,mo je sledeci???

Name

Tuga do bola

09.10.2019 06:04

Upravu si za sve receno. Ovaj narod je ubijen strahom i sto bi trebao da poduzme neki korak nesmije. Mora se jednom po cijenu zivota nesto poduzeti jer ovo prelazi sve moguce granice. Nedo bog nikome doziviti. Za ovaku tragediju nema te rijeci koja moze ublaziti bol ali opet je ljudski reci primite iskreno saucesce i samo vi znate kako vam je ipak budite jaki i naucite zivjeti sa tom tugom koja ce vam biti do kraja zivota. Budi se narode juce su stradala ova djeca sutra to moze biti nase.

Name

ZELJKA, , , ,

07.10.2019 16:36

UZAS, , , , SAUCESCE FAMILIJI, , , , PRAVDA DA DOJDJE I ISTINA

ODGOVORITE
Name

Galeb

09.10.2019 06:20

Kada ce Ustati cela BiH protiv zla stoje Snaslo kada joj nestane pola mladosti David ,Dzenan ,Lana koje sledeci ustani Bosno Sarajevo,Banjaluka ,Mostar svi u jedan Glas pravda za djecu za sve gradjane BiH svima je sudbina ista

ODGOVORITE
Name

Da da

09.10.2019 22:31

Red je, al podržava se Dodikovo srpstvo, Bakirovo Bošnjaštvo, podržava se izrabljivanje i jahanje sposobniji od nesposobnih. Počivaj u miru Lano!

Name

Василије

09.10.2019 14:32

Страшно! Велика трагедија у коме је живот изгубила млада дјевојка (која се је спремала за одлазак на факултет) од руке злочинца - монструма. Породици моје саучешће.

ODGOVORITE