FRA: Ikardijev "francuski prvenac"!

PSŽ lako protiv drugoplasiranog! Parižani bez mnogo muke savladali Anže. Sjajna partija Pabla Sarabije.  Nant se ne šali, Monako opet posrće, a imamo i najbrži gol sezone u Francuskoj.  Zanimljivi rezultati u večernjem programu Lige 1. . .

Fudbal 06.10.2019 | 10:32
FRA: Ikardijev "francuski prvenac"!
PSŽ ponovo leti: Kakva partija Pabla Sarabije! Upisao se i Mauro Ikardi za lagan trijumf protiv Anžea – 4:0.

Posle prvenca kojim je doneo pobedu protiv Galatasaraja u Ligi šampiona (1:0), Mauro Ikardi upisao je i svoj prvi pogodak za Pari Sen Žermen u prvenstvu Francuske i to u derbiju sa drugoplasiranim Anžeom.

Derbi na papiru, ali ne i na terenu, pošto su Parižani lako savladali goste - 4:0 i pobegli im na pet bodova razlike posle devet kola. Isto toliko više, ali i uz utakmicu više, imaju od Nanta.

Argentinac koji je letos stigao iz Intera svoj prvi pogodak u Ligi 1 upisao je u svom drugom prvenstvenom nastupu, prvom od starta, a učinio je to u 37. minutu iz drugog plana posle povratnog dodavanja Pabla Sarabije i pomalo nespretne reakcije saigrača Idrisa Gaja.

Prethodno je Sarabija doneo vođstvo Pari Sen Žermenu lepim prodorom i udarcem u 13. minutu, a Gaj je u 59. povećao na 3:0, kada je odlični Španac prvo pogodio stativu, a onda nekontrolisano šutirao, ali je Senegalac bio na pravom mestu da loptu skrene u gol.

Konačnih 4:0 postavio je Nejmar, posle akcije koja je započeta pred kaznenim prostorom "svetaca" i samo nekoliko sekundi kasnije kulminirala pogotkom. Skodo pa se Brazilac ušetao u gol Anžea, a asistirao mu je Čupo-Moting.

Iako je PSŽ u devet kola doživeo dva poraza (uz sedam pobeda), čini se da i ove sezone neće imati većih problema da se okiti titulom - trećom uzastopnom, a sedmom u poslednjih osam sezona.

Može PSŽ da pogreši u prvenstvu kao protiv Remsa, ali teško da može da ponavlja loše partije u kontinuitetu. Sveci ponovo lete, i to bez Mbapea i Edisona Kavanija. Zamišljen kao derbi Lige 1, deul na Parku Prinčeva između šampiona i odličnog Anžea ove sezone pretvorio se u demonstraciju sile PSŽ-a. Na kraju je bilo 4:0.

Bila je to klasična utakmica u kojoj jaki domaćin kao zmija žabu davi nedoraslog rivala. Anže je izašao hrabro, poređan u formaciju 4-3-3. Pohvale za hrbarost, ali ne i za utisak. Nije bilo Mbapea, ali je Pablo Sarabija preuzeo njegovu ulogu. Sjajan meč odigrao je 40 miliona evra plaćeni Španac i olakšao posao Tomasu Tuhelu.

Prvi pogodak delo je nekadašnjeg člana Sevilje. PSŽ je odigrao sjajnu kontru. Erera je izbacio u kontru Sarabiju, a ovaj potonji je odličnim udarcem desnom nogom pogodio mrežu Anžea.

Pored Sarabijeu napadu PSŽ-a su delovali Nejmar i Mauro Ikardi. Argentinski špic je stigao do drugog gola u novom klubu. Ali sve pohvale ponovo su otišle na adresu Sarabije. Španac je odlično zavrnuo loptu i omogućio Ikardiju da zatrese mrežu rivala iz zicer pozicije.

Mnogo toga može da obraduje Tomasa Tuhela. Ponovo su njegovi izabranici igrali zrelo u defanzivi, sačuvavši gol na trećem meču u nizu. Za treći pogodak ponovo je bio zadužen Sarabija. Posle gužve krilni fudbaler PSŽ-a imao je dovoljno prisebnosti da asistira Geju za 3:0. Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Nejmar.

Subotnji večernji program u Ligi 1 doneo nam je nekoliko zanimljivih rezultata, a najvažnija vest je da Nant nastavlja da prati u stopu lidera iz Pariza.

Sa dva boda zaostatka Kanarinci, inače osam puta šampioni Francuske, odlaze na reprezentativnu pauzu posle vrednog trijumfa nad Nicom od 1:0 na obali Atlantika. Trijumfa koji im je omogućio nigerijski napadač Mozes Sajmon u samom finišu (86. minut) glavom na centaršut rezerviste Bambe.

Time je Nant nastavio strašnu seriju bez poraza pred svojom publikom, gde ima četiri vezane pobede i očigledno ozbiljne ambicije da se barem dokopa plasmana u Ligu šampiona, ako ne bude u mogućnosti da se bori za titulu.

U odličnoj formi poslednjih nedelja igra i Bordo koji je novi trijumf upisao na gostovanju u Tuluzu gde je bilo 3:1.

Žirondinci su totalno pregazili domaćina na ovom susretu koji će se pamtiti i po najbržem golu u sezoni. Za njega je zaslužan krilni napadač gostiju De Previj koji je pogodio mrežu Tuluza posle samo 56 sekundi od prvog sudijskog zvižduka.

U lošu formu vratio se Monako koji je prelako poražen na gostovanju u Monpeljeu sa 3:1. Srbi u redovima domaćina Mihailo Ristić i Petar Škuletić presedeli su na klupi gotovo ceo meč (ovaj prvi je istina ušao u igru 82. minutu), ali su se radovali na terenu sjajnoj partiji svojih saigrača.

Kneževi su primili tri laka komada do isteka sata igre, a nije im pomogao ni počasni gol Ben Jedera u 69. pošto su koji minut kasnije ostali sa desetoricom zbog isključenja Golovina.

Dižon je bio siguran na svom terenu protiv Strazbura (1:0) dok je Brest u prvih 45 minuta rešio pitanje pobednika u duelu sa Mecom (2:0).

FRANCUSKA 1 - 9. kolo

Petak

Amijen - Marselj 3:1 (2:1)
/Alesami 11, Žirasi 41, Mendoza 90+1 - Benedeto 23/

Subota

PSŽ - Anže 4:0 (2:0)
/Sarabija 13, Ikardi 27, Gej 61, Nejmar 90/

Brest - Mec 2:0 (2:0)
/Fosurije 11, Kastajeto 45/

Dižon - Strazbur 1:0 (1:0)
/Mavididi 38/

Monpelje - Monako 3:1 (2:0)
/Moje 31, Mendeš 39, Delor 56 - Ben Jeder 69/

Nant - Nica 1:0 (0:0)
/Sajmon 86/

Tuluz - Bordo 1:3 (0:2)
/Kuluri 61 - De Previj 1, Pablo 19, Hvang 53/



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar