Terzić napravio nedodirljivu mašinu...!

Ova ekipa je navikla da pobeđuje! Da smo igrali bilo gde drugo, lakše bismo pobedili, kaže srpski selektor.

Ostali sportovi 09.09.2019 | 15:17
Terzić napravio nedodirljivu mašinu...!
Kakvu je mašinu napravio Zoran Terzić! Imale su srpske odbojkašice i ranije godine uspeha, ali nikada nisu napravile takvu dominaciju na svetskoj sceni kao u poslednje tri godine. Dva evropska i jedno svetsko zlato – to je rezultat neverovatnog rada srpskog selektora i njegovih pulenki.

Turska je bila tvrd orah u dramatičnom finalu (3:2), činilo se u jednom momentu da je čak bliža pobedi. Ali, izvukao je Terzić džokere iz rukava, koji su okrenuli utakmicu i celu dvoranu u Ankeri naterali u plač.

„Iskreno, da smo igrali bilo gde drugo, verovatno bismo lakše pobedili, nekim drugim rezultatom. Ovo je bio pakao u kojem nikada do sada nismo igrali, ni blizu. Od prvog do poslednjeg poena bila je neverovatna atmosfera, nismo imali nikakvu komunikaciju sa ekipom, jer nismo mogli da se čujemo“, rekao je Terzić za RTS posle dodele medalja.

Iako je čovek koji ne voli da iskazuje emocije, iz svake Terzićeve reči se videlo koliko je ponosan na ekipu koju vodi.

„Dešava se da igramo dobro, pa osvojimo takmičenja sa jedan-dva izgubljena seta, a dešava se i da igramo slabije, pa da ponovo osvojimo. Ovo je prava ekipa, koja se ničeg ne plaši, koja uvek ide na pobedu i koja je navikla da pobeđuje“, podvukao je selektor odbojkašica Zoran Terzić.

Izvor: mozzartsport

Foto: CEV

Komentari / 0

Ostavite komentar