Kecman: Lorenci je igrao kao da ima 20, a ne skoro 40!

Miomir Kecmanović je bio vidno razočaran posle poraza u drugom kolu takmičenja na Flašing medouzu.

Tenis 30.08.2019 | 13:23
Kecman: Lorenci je igrao kao da ima 20, a ne skoro 40!
Mladi teniser je posle četiri sata i 47 minuta igre poražen od gotovo dvostruko starijeg tenisera, Paola Lorencija. Italijan je slavio sa 7:6 (11), 6:7 (2), 7:6 (2), 3:6, 6:3.

Očekivalo se da se Kecmanović posle prilično dobrih igara ovog leta plasira u treće kolo, ali to se nažalost nije dogodilo.

"Odigrao je kao da je igrao pre 20 godina a ne da ima skoro 40 godina. Moglo je da ode i u drugu stranu, da, igrao sam OK, više sam promašivao, on je samo vraćao. Na kraju sam par lopti promašio kada nije trebalo i to je to", kaže Kecmanović.

Priznaje da je u finišu meča bio umoran.

„Malo sam bio umoran, ali sam se osećao bolje nego kada sam pet setova igrao na Rolan Garosu, ako je to nešto dobro. Šta da radim, kada je bilo bitno na kraju, dve lopte za milimetar su izašle. Da u trećem setu nisu dosudili aut kada sam pogodio liniju, imao bih 0:40, možda bi bilo drugačije. Sad, ne znam. Bilo je 5:5 u trećem, 0:30 neki lob dobar, pala je nasred linije. Realno, 0:40, ko zna šta bi se dogodilo. Nastavio sam ipak dalje, nisam pao, uspeo sam da dođem do petog seta i na kraju za dve lopte su odlučile".

Kaže da mu je žao što dobre igre ovog leta nije krunisao dobrim plasmanom na US Openu. Imao je lepu priliku za šesnaestinu finala.

„Šta da radim kad je bolje odigrao? U redu je da je na papiru sve tako, da sam favorit, ali treba da se odigra meč, danas je tako ispalo", kaže Miomir.

Sada sledi finalni deo sezone, poslednje tromesečje.

"Ne znam detaljno planove. Idem u Kinu, posle dolaze evropski turniri, Moskva, Štokhoilm, Bazel, Beč, Nekst džen ako uđem. Dejvis kup, ako me budu pozvali. Ne znam da li će biti mesta za mene ove godine", kaže Kecmović.

Povratkom Novaka Đokovića u tim, mnogo je više kandidata za tim.

"Da, petorica se pozivaju, ali igra Novak, tu su Duci i Đere koji su dosta doprineli, Filip takođe, tu će biti Janko jer mu je to oproštajni turnir. Videćemo, jedino ako ne napravim nešto dobro, ogroman rezultat, ali iskreno, ne verujem da ću da budem tu ove godine", poručio je Kecmanović i dodao da nije razgovarao sa selektorom Zimonjićem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar