Aco Petrović: Srbija i Francuska favoriti u odnosu na SAD!

Ameri će imati velikih problema! "Više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će im se dogoditi više od jednog poraza na ovome SP-u. Mnogo je bilo otkaza, recimo, moglo bi Amerikancima to sve da se obije o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta igraju Lebron i drugovi!”

Košarka 22.08.2019 | 21:37
Aco Petrović: Srbija i Francuska favoriti u odnosu na SAD!
Aco Petrović će biti jedini predstavnik hrvatske košarke na Svetskom prvenstvu koje će od 31. avgusta igrati u Kini. Aco je selektor Brazila, a svoju reprezentaciju je glatko proveo kroz kvalifikacije i tako stigao do Kine.

Brazilci su među prvim reprezentacijama već otputovali u Kinu i već tvrde da će Mundobasket biti vrhunski organizovan.

Petrović je u razgovoru za Sportske novosti pričao o očekivanjima, a dotakao se i pitanja favorita na turniru. Svi tu vide reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, ali... Petrović ne misli tako.

Aleksandar Petrović već je odredio tim od 12 igrača koji će nastupati za selekciju Brazila na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Iskusni hrvatski trener, koji će u Kini predvoditi najstariju ekipu, u pripremnom periodu odigrao je četiri kontrolna meča i zabeležio samo jedan poraz.

Slavili su Brazilci protiv Argentine (89:82), Crne Gore (80:69) i Urugvaja (100:53), a izgubili od selekcije Francuske (72:86).

Upravo taj jedini poraz uverio ih je u snagu Francuza, koje Petrović, uz Srbiju, smatra najvećim favoritima na Svetskom kupu.

"Vrhunske evropske reprezentacije, a tu mislim na Srbiju i Francusku su favoriti u odnosu na SAD! Kažem, mislim da će Ameri imati velikih problema. Mislim da nemaju duboku ekipu, ali opet, ponavljam i to, treba pričekati. Svi se sada bave skautingom. Evo, Kanada je razbila Novi Zeland s 40 razlike, što govori o tome kako Novi Zeland ima problema u igri. Ali, treba pričekati”.

On je i objasnio zašto bi Amerikanci mogli da imaju problema u Kini.

"Mislim da će Ameri imati velikih problema. Deset dana do početka SP, smatram da će Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će doživeti poraz, kao i to da će izgubiti više od jedne utakmice. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledeće leto moraju igrati Lebron i drugovi”, rekao je Petrović.

Brazilci će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi F, a rivali će im biti Grčka, Novi Zeland i Crna Gora.

"Ne smatram kako će utakmica sa Crnom Gorom biti za nas presudna, ona će samo biti neizvesna. Na meču protiv Argentine poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo želeli da im pošaljemo, pre svega jer oni i sa Vučevićem u timu ne mogu mnogo toga da menjaju u svojoj igri. Bilo bi pogubno da mi shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda sa kojim otvaramo SP. A gledao sam i Grčku na Akropolis kupu i video mnogo stvari. Imaju i dalje problem sa spoljnim šutom Adetokumba kad se svedu pet na pet”, analizirao je rivale popularni Aca "Trica" Petrović.

Možda se i Brazil sastane sa Amerima...

„Kad su izvučene grupe svi smo pali u nesvest kad smo videli da se ukrštamo s Amerikancima. Međutim, sada, deset dana do početka SP-a, smatram da će ti Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će im se dogoditi više od jednog poraza na ovome SP-u. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta moraju da igraju Lebron i drugovi!”, zaključio je Aco Petrović.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: FIBA

Komentari / 0

Ostavite komentar