Srbija bez Teodosića leti u Kinu!

Košarkaška reprezentacija Srbijepolazi put Kine, gde će pred početak Svetskog kupa odigrati još tri pripremne utakmice.

Košarka 19.08.2019 | 23:50
Srbija bez Teodosića leti u Kinu!
Srpski "drim tim" će u utorak odleteti u Šenjang, u kojem će odigrati još tri meča pred početak Mundijal, ali u avionu neće biti kapiten Miloš Teodosić, koji će ostati u Beogradu na terapijama.

Protivnici će biti Italija (23.08), Novi Zeland (25.08) i Francuska (27.08), a prvi meč na turniru zakazan je za poslednji dan avgusta, kada će biti premijerna utakmica sa Angolom u Fošanu, prenosi RTS.

Pre toga, sutra prepodne medijima će se obratiti selektor Aleksandar Đorđević, koji će govoriti o stanju ekipe, planovima i onome što njegov tim očekuje u dalekoj Aziji. Ono što muči i njega, ali i celu naciju jeste stanje stopala kapitena Teodosića.

Miloš je i dalje na intezivnim terapijama, zbog kojih neće sa ekipom krenuti u Kinu. Ostaje da se vidi hoće li uspeti da se oporavi za početak šampionata i poslednji rok za registraciju igrača, što je dva dana pred prvi meč (29.08).

Ukoliko se to ipak ne dogodi, Srbiju će u pohodu na zlato predstavljati 12 igrača koji će se sutra naći u avionu.

To su: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Ukoliko Teodosića ne bude bilo u timu, kapiten na Mundijalu biće Miroslav Raduljica, dodaje RTS.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar