"Građanski rat" u Realu!

Zidan tera Bejla, Velšanin bi u inat da ostane! Fudbaler Reala Garet Bejl nema nameru da ode na pozajmicu u Kinu, a to je vest koja će nema sumnje prvo razbesneti trenera Zinedina Zidana.

Fudbal 24.07.2019 | 09:16
"Građanski rat" u Realu!
Vreli julski dani su doneli pravi mini rat na realciji Zidan - Bejl koji preti da ozbiljno poremeti atmosferu u kraljevskom klubu uoči starta nove sezone.

Sve karte sada su otvorene, Zidan je jasno poručio da ne želi Velšanina u ekipi, a Bejl preko svog agenta da mu ne pada na pamet da ide negde na pozajmicu. Što bi se reklo, pata karte.

Pre nekoliko dana Zidan je jasno rekao:

"Bejl nije igrao protiv Bajerna jer je blizu odlaska. Nadamo se daće otići uskoro, možda već sutra. Radimo na finalizaciji njegovog odlaska u drugi tim".

To je nateralo Bejlovog agenta Džonatana Barneta da nazove Zidana "sramotom" i "nezahvalnikom".

U ponedeljak, u najavi meča sa Arsenalom, Zidan je otkrio još nešto.

"Garet nije ušao u igru protiv Bajerna zato što nije želeo.On je rekao da klub radi na njegovom odlasku i da zato nije želeo da igra. On je naš igrač, treniraće normalno i videćemo šta će biti sutra".

To "sutra" je diskutabilnan pojam. Problem je što Velšanin ima ogromnu nedeljnu platu, koju pratično malo koji klub želi da plati čak i ako može, a Bejl i njegov agent nisu spremni za opciju pozajmice.

To je Džonatan Barnet jasno potvrdio i u izjavi za "Skaj Sports".

"Neće biti nikakvih dogovora na brzinu koji bi ga udaljili iz kluba. Garet je jedan od najboljih igrača na planeti. Garantujem vam da neće otići ni na kakvu pozajmicu", rekao je Barnet.

Đijangsu Saning u Peking Guoan su bili spremni da ga angažuju, ali prelazni rok u Kini traje još osam dana.

"Garet je igrač Reala i za sada tamo ostaje. Ako iskrsne nešto što nam odgovara, onda stvari mogu da se promene i može da ode za dan ili sedam. Ili će biti igrač Reala još tri godine", zaključio je Barnet.

Postavlja se pitanje, šta će biti ako obe strane ostanu pri svom stavu, Zidan da mu Bejl ne treba, a Bejl da neće da ide? Da li će biti spreman da stalno sedi na tribinama i prima platu za to? Ili će ipak prevagnuti njegova želja da negde igra?

U svakom slučaju, tenzija u Madridu ne popušta. Možda će ipak Florentino Perez biti taj koji će u sporu dve tvrdoglave strane, morati da presudi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar