Termin je dobar, ako dolazimo pravo iz kafane!

Originalni Dejan Savić! Selektor Srbije udario packu organizatorima Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. . .  "Znate kad ustajemo rano? Samo kad izlazimo iz kafane!" Duhovit komentar selektora vaterpolo reprezentacije Srbije Dejana Savića posle matine utakmice 1. kola Svetskog prvenstva sa Crnom Gorom.

Ostali sportovi 15.07.2019 | 21:56
Termin je dobar, ako dolazimo pravo iz kafane!
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić na originalan način je okarakterisao remi sa Crnom Gorom na početku Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. On se posebno osvrnuo na atipičan termin meča koji je ujutru po lokalnom vremenu.

Vaterpolistima Srbije i Crne Gore pripala je čast, ali i "koska" da odigraju prvu utakmicu na Svetskom vaterpolu u Južnoj Koreji u terminu koji niko od sportista baš i "ne miriše", od ranog jutra.

Ustajanje u 6, doručak, pa bus, pa bazen i u 8.30 po korejskom vremenu (01:30h po srednjeevropskom) duel sa Crnom Gorom.

“Najzanimljivije od svega je satnica utakmice, prvi meč u 08.30. To ne odgovara ni Srbima, ni Crnogorcima, jedino ako se nismo vratili direktno iz kafane. Imali smo kontrolu na početku meča, pogotovo sa igračem manje. Kasnije smo izgubili glavu. Crna Gora je uspela da preokrene rezultat i dođe do ozbiljne prednosti. Na individualni kvalitet smo došli do remija”, poručio je Savić.

Ipak, sjajni strateg je dodao da je remi najrealniji ishod.

“Niko ne može da bude zadovoljan, sem gledalaca. Izuzetna predstava između ove dve ekipe, uvek igramo tvrde utakmice. Možda je rezultat realan, pogotovo zbog prikazane igre i sa jedne i sa druge strane, bilo je puno oscilacija”, dodao je Savić.

A Savić je uoči meča rekao da podmlađena Srbija može mnogo, samo ako igrači veruju u sebe. Protiv favorizovane Crne Gore, ne da se nisu uplašili, nego su diktirali tempo u prvom poluvremenu, vodili... Usledio je pad, neke čudne sudijske odluke, i na kraju izboren remi.

Igrači, oni koji su duže u timu, bodrili su mlađe posle meča, strelca gola koji je doneo gol, Strahinju Rašovića, zabolela su leđa od silnih tapšanja po ramenu...

Idemo dalje...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar