Ejupi treniran od strane CIA

Ne mogu da spekulišem da li je Fljorim Ejupi umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, ali mogu da kažem da je on selektovan i treniran u nekom od centara CIA. "

Srbija 05.07.2019 | 07:50
Ejupi treniran od strane CIA
To je izjavio za "Novosti" švedski sudija Krister Karphamar, koji je bio na čelu istrage o bombaškom napadu na autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva 2001. godine. On je dodao da je to bilo poznato i kada je Ejupi hapšen 2001.

"Kada je 14. maja (2001.) Ejupi misteriozno pobegao iz 'Bondstila', prvi put sam čuo da je reč o čoveku CIA. Nezvanično sam kasnije saznao da je odlučeno da Ejupija ne izvode na sud jer bi mogao da progovori i o političkoj pozadini zločina na KiM iz tog vremena. Kad smo ga uhapsili, samo je rekao: 'Neću ništa da vam kažem'. I u papirima iz istrage Unmika to su njegove jedine reči", rekao je Karphamar.

Kada je i kako CIA regrutovala Ejupija nije poznato, navodi list. On tokom rata nije bio na teritoriji Kosova i Metohije, već se u Nemačkoj bavio razbojništvima, iznudama i švercom droge, pišu "Novosti".

Kako se navodi, Ejupi se pominje kao pripadnik grupe koja je 2004. godine organizovala pogrom Srba na KiM, a sumnjiči se da je lično likvidirao Tahira Zemaja i Džemaila Mustafu, koji su bili bliski saradnici prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.

Ta krvava linija, kako pišu "Novosti", vodi do ubistva Ivanovića 16. januara prošle godine.

Neposredno pred taj zločin, kako beleže srpske obaveštajne službe, Ejupi je iz Tirane doputovao na Kosovo a potom opet otputovao u Nemačku.

(Tanjug)

 
 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ima li jos pitanja?

05.07.2019 08:38

Nema, sve je jasno!

ODGOVORITE
Name

Mrki

05.07.2019 09:12

Nase gluposti cia svi krivi sem nas.A mi se poubijali izmedu sebe. Ako nas je neko i obucio opet smo krivi.

ODGOVORITE
Name

AR

05.07.2019 09:12

Ma ja najbolje napraviti neku pricu I to je to

ODGOVORITE
Name

075

05.07.2019 09:16

Kakvo spinovanje...dajte dokaze a ne ono bio na aerodromu,putovao ,vratio se...u sumnjivom drustvu, kriminalna proslost, kuca od mermera i ostale gluposti...

ODGOVORITE