Tomićev plan...

Da ostane "kostur" i da Braun podigne sve! Trener Crvene zvezde mts želi da dva do tri pojačanja osnaže njegov postojeći tim.

Košarka 01.07.2019 | 08:42
Tomićev plan...
Crvena zvezda mts počela je "letnji prelazni rok" potpisivanjem novih ugovora sa Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Borišom Simanićem i Mohamedom Fajeom, a uz to je dovela izrazito zvučno pojačanje - Derika Brauna.

Šef struke crveno-belih Milan Tomić završio je svoju prvu sezonu na Malom Kalemegdanu sva dva šampionska trofeja, a plan za leto i sklapanje evroligaškog tima izneo je u intervjuu za portal "Sportske.net".

"Moja ideja je bila da zadržim kostur ekipe od prošle sezone, jer nije dobro svake godine menjati ekipu. Prošle godine smo imali 10 novih igrača i nov trener. Bilo je vrlo teško da se sve iskontroliše, jer je tada vrlo teško osvojiti trofeje. Potrebno je vremena. Moj plan je da se za sledeću sezonu zadrži kostur ekipe, da se naprave dve-tri dopune i mislim da bi moglo to da izgleda dobro i što se tiče hemije i rezultata", rekao je Tomić.

O BRAUNU: ODLIČAN IGRAČ I KARAKTER
 
Upitan za Braunov dolazak, Zvezdin trener rekao je da je Amerikanac bio njegova želja i u Olimpijakosu. 

"Pratio sam ga dok je bio u Lokomotivi Kubanj i tad sam predlagao da se dovede u Olimpijakos. Tada mi je ostavio odličan utisak i kao karakter, jer sam se raspitao o njemu", objasnio je on.

Tomić je istakao i da od Brauna očekuje puni doprinos, u skladu sa reputacijom iskusnog Amerikanca.

"Igrač je na poziciji 'četiri', koji ne samo da ima kvalitet i da postigne poene, već ima raznovrsnu igru, može licem da odigra, ima odličan prodor i kreaciju, igrač koji može lako da prevede loptu posle skoka u odbrani... On će nam dati određeni kvalitet, ne samo kod njega, već i kod ostalih da budu bolji", naglasio je šef struke srpskog i regionalnog prvaka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xnxx

01.07.2019 10:24

Samo još uvesti pravilo trokoraka i osvajači ste eurolige

ODGOVORITE