Juventus nudi novu trampu Romi!

Samo dan posle razmene bekova!

Fudbal 29.06.2019 | 21:18
Juventus nudi novu trampu Romi!
Posle razmene bekova, Juventus je raspoložen da sa Romom obavi još atrativniju trampu.

Podsetimo, Juve i Roma su juče ekspresno dogovorili razmenu dvojice fudbalera. U Romi je završio levi bek Leonardo Spinacola, dok je Juventus dobio talentovanog levog beka Luku Pelegrinija i 10.000.000 evra. Ukupna vrednost Spinacolinog transfera je zavedena kao 25.000.000 evra (što znači da Pelegrinikošta 15.000.000), a igrač je danas prošao lekarske preglede i potpisao petogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni.

A Juventus sada želi da trampi i Gonzala Iguaina za Rominog vezistu Nikola Zaniola koji je odavno njegova velika želja.

Zaniolo je došao letos u Romu iz Intera kao kusur u transferu Radže Najnoglana i eksplodirao u dresu vulice. Cena mu je vrtoglavo skočila, a Juventus je samo jedan od brojnih zainteresovanih klubova. Juve već mesecima ispituje teren i traži način na koji bi osigurao Zaniolov trabsfer. Ni mladi vezista nije baš najsrećniji u Romiu, imao je i neke privatne probleme van terena i na društvenim mrežama javno isticao mogućnost da napusti klub ovog leta. Ali Roma je najveća prepreka. Vučica ceni svoj biser na velikih 60.000.000 evra što Juve neće da palti.

Zato su Bjankoneri rešili da ponude Romi Iguaina i verovatno novac. Iguainova vrednost je pala na 35.000.000 evra posle slabih epizoda u Milanu u Čelsiju minule sezone. Roma neće platiti ni toliko pa je Juventus došao na ideju da Igauina pošalje na pozajmicu. Ta pozajmica bi koštala 12.000.000 evra plus Iguainova visoka plata od 7.500.000 evra nesto po sezoni. Iako je Argentinac prilično skup za Romu, neki dogovor bi mogao da bude postignut.

Roma uskoro ostaje bez Edina Džeka koji će u Inter, a bio je među najplaćenijima sa blizu 5.000.000 evra godišnje. Taj novac bi mogla da preusmeri na Pipitinu platu, a ostatak bi plaćao Juventus. A onda ostaje još teži deo poslao. Na koliko novca bi Roma pristala uz pozajmicu Iguaina...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar