Hrvatski selektor o publici na Tašu...

Nijedna uvreda! Iako je ljut na arbitre, Ivica Tucak je lepim rečima govorio o ambijentu na "Tašmajdanu".

Ostali sportovi 20.06.2019 | 14:07
Hrvatski selektor o publici na Tašu...
Srbija je pobedila u velikom derbiju protiv Hrvatske, kakav bi mogao da se dogodi i u eliminacionoj fazi završnice Svetske lige na Tašmajdanu.

Drugog dana turnira koji će trajati do nedelje, izabranici Dejana Savića slavili su u vaterpolo "klasiku" protiv starih znanaca, pre svega zahvaljujući golovima Ognjena Stojanovića, odličnog debitanta, i Andrije Prlainovića, "meč vinera".

Posle utakmice, trener gostiju bio je ljut zbog rada sudija, koje su "slepo" poštovale nova pravila, a u isto vreme i veoma zahvalan publici, koja je bila korektna prema njegovom timu - od intoniranja himne "Lijepa naša", pa do ispraćaja sa bazena.

"Čestitke Srbiji na zasluženoj pobedi. Mislim da smo odigrali vrhunsku utakmicu. Na kraju je ovaj poraz bio uslovljen jer više nismo imali koga, od sredine četvrte četvrtine nijedan igrač više... Svi su bili izbačeni. poslednji gol smo poklonili", rekao je Tucak novinarima posle meča.

Konačan rezultat bio je 11:10, a kako je primetio kapiten Srbije Filip Filipović, postojala je realna opasnost da ekipe završe meč bez izmena.

"Uopšte neću da komentarišem suđenje, jer ako budemo išli tim pravcem ne znam gde ćemo stići. Ne znam koliko je ukupno bilo isključenja, ali to je ubistvo za ovaj sport. Kako će to onda izgledati u Tokiju sa 11 igrača to se moramo svi zajedno zapitati", kazao je on.

Tucak je čestitao beogradskoj publici na "predivnoj atmosferi".

"Mislim da bila lepa utakmica, predivna atmosfera. Čestitam publici u Beogradu na jednom korektnom navijanju za svoju državu, ne vređajući ni u jednom trenutku moju reprezentaciju i zaista komplimenti srpskoj publici", rekao je Tucak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar