LE (žrijeb): Ovo su mogući rivali timova iz BiH...

Predstavnici Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik saznali su u ponedjeljak potencijalne protivnike.

Fudbal 18.06.2019 | 10:17
LE (žrijeb): Ovo su mogući rivali timova iz BiH...
Nakon što je Evropska fudbalska unija (UEFA) pred žrijeb Lige šampiona skratila spisak potencijalnih rivala Sarajeva, isto je učinila i za bijeljinski Radnik, mostarski Velež i Široki Brijeg, koji će se takmičiti u pretkolima Lige Evrope.

Zrinjski je nosilac u petoj grupi i može se sastati sa malteškim Hibernijansom, slovačkim Ružomberekom, Akademijom Pandev iz Sjeverne Makedonije, moldavskim Speranteom i crnogorskom Zetom.

Radnik iz Bijeljine nije nosilac u šestoj grupi i na startu kvalifikacija će igrati Spartakom iz Trnave, litvanskim Žalgirisom, Folu Ešom iz Luksemburga, jermenskim Alaškertom ili slovenačkom Olimpijom iz Ljubljane.

Ekipa sa "Pecare" je kao potencijalne rivale izvukla kiparski Apolon, Kairat iz Kazahstana, letonski Ventspils, Krakoviju iz Poljske i gruzijski Dinamo Tbilisi.

Žrijeb prvog pretkola Lige Evrope održava se u utorak u Nionu, a prvi mečevi na rasporedu su 11. jula.

Kao za kvalifikacije za Ligu šampiona, UEFA je suzila krug i potoncijalnih rivala srpskim predstavnicima u Ligi Evrope. Radnički iz Niša i Čukarički započinju ove sezone takmičenje na međunardnoj sceni od prvog kola u kojem su nosioci, a sutra će saznati imena rivala.

Potencijalni protivnicima Nišlijama su Flora (Estonija), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Titograd (Crna Gora), Gzira (Malta), kao i pobednik okršaja preliminarne faze između Santa Hulije (Andora) i Europe (Gibraltar).

Što se tiče Brđana, potencijalni rivali su im Milsami (Moldavija), Mura (Slovenija), Debrecen (Mađarska), Banants (Jermenija) i Fola Eš (Luksemburg).

Treći predstavnik Srbije u Ligi Evrope Partizan u kvalifikacije ulazi od drugog kola.



Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar