Beron o koracima: Nisam ih brojao!

Amerikanac dobio pehar za najboljeg strelca finalne serije.  MVP Beron produžio ugovor sa Zvezdom! Američki košarkaš Bili Beron potpisao je novi ugovor sa Crvenom zvezdom, objavio je novi-stari šampion Srbije.

Košarka 18.06.2019 | 09:58
Beron o koracima: Nisam ih brojao!
Junak četvrtog meča finalne serije plej-ofa KOšarkaške lige Srbije bio je Bili Beron. U poslednjem napadu je pogodio uz zvuk sirene i doneo novi trofej crveno-belima, 20. u istoriji kluba, a peti uzastopni. Američki košarkaš bio je najbolji ne samo na ovoj utakmici, vukao je Crvenu zvezdu i ranije tokom serije.

Odmah posle meča, izjavio je da je veoma umoran i da je jedva dočekao da se sve završi.

„Umoran sam, stvarno sam umoran. Bila je to duga sezona i stvarno je ludo kako se završila ova utakmica. Poslednja dva meseca su bila neverovatna, imali smo toliko neizvesnih utakmica i dosta smo ih dobili. To dosta govori o ovom timu, to treba da se pamti. Teško je sve te utakmice izvući... Svaka utakmica sa Partizanom ove sezone bila je teška na svoj način. Na kraju smo mi postali šampioni i možemo da uživamo u odmoru. Mnogo je lakše, sada mogu da odem kući i da se maksimalno opustim“, rekao je Beron.

Kaže da do poslednjeg trenutka nije znao kako da završi poslednji napad.

„Mnogo mi je stvari prolazilo kroz glavu... Nisam znao kako da završim, hteo sam da idem na trojku, ali sam ipak odlučio da krenem ka košu, bilo je dosta preuzimanja. Želeo sam da izvučem taj napad, otvorilo se, imao sam dobru poziciju i samo sam naslonio loptu na tablu“, dodao je Bili.

Onda je došlo i pitanje vezano za korake, koji su bili vidljivi na TV snimku.

„Nisam brojao korake. Ne znam“, izjavio je američki košarkaš.

Na kraju je objasnio zbog čega je „pobegao“ sa terena.

„Pobegao sam, jer sam samo hteo da se radujem sa svojim saigračima, nisam želeo da dođe do nekakvih problema“, zaključio je Bili Beron.



Beron je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Zvezde, koja će naredne igrati Evroligu.

Bili Beron je bio najkorisniji igrač i čovek odluke u pobedi nad Partizanom, kojom je Crvena zvezda osvojila petu vezanu titulu šampiona Srbije.

Amerikanac je između ostalog proglašen i za MVP serije, čime je na najbolji mogući način krunisao fantastičnu sezonu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar