Benfika se pravda navijačima...

Nismo prodali Feliksa, niti menadžeru ide 40. 000. 000 evra! Ekspresna reakcija iz Lisabona.

Fudbal 17.06.2019 | 23:45
Benfika se pravda navijačima...
Uzburkali su se duhovi u Lisabonu. Vest da je Žoao Feliks pred vratima Atletiko Madrida i da će Španci platiti otkupnu klauzulu kako bi ugrabili jednog od najvećih talenata evropskog fudbala snažno je odjeknula u Portugaliji, ali i celom svetu. A najviše zasmetala čelnicima Benfike koji su, samo nekoliko sati posle informacija A Bole i Marke, požurili da sve – demantuju.

Sad, koliko su u pravu i šta se krije iza zvaničnog saopštenja Orlova teško je oceniti, mada deluje da se rukovodioci Benfike nisu baš najbolje snašli u pokušaju da uvere javnost da je tačno ono što oni kažu. A kažu da Feliks nije prodat.

„U pogledu informacija objavljenih poslednjih sati, Benfika jasno stavlja do znanja da su u pitanju lažne vesti povodom bilo kakvih pregovora o mogućem trnasferu Žoao Feliksa. Uslovi za pregovore su javni i svima poznati, a tiču se izlazne klauzule u vrednosti od 120.000.000 evra“, poručuju čelnici Benfike.

Ono što je posebno pogodilo rukovodioce portugalskog velikana je saznanje medija da će agent fudbalera, Žorž Mendeš dobiti 40.000.000 evra, jer mu na osnovu ranijeg dogovora sa klubom pripada 30 odsto komisije za realizaciju transfera. U konkretnom slučaju – 40.000.000 evra. To navijači neće tako lako „progutati“. Ako se ispostavi da je istina.

„Netačne su vesti A Bole da agent dobija 30 odsto komisije. Ponavljamo, totalno su apsurdne informacije u pitanju, kojima se narušavaju reputacija i ugled Benfike“, stoji u zvaničnom saopštenju kluba.

Mada, podsetimo da je pre samo mesec dana tvrdio, primera radi, sportski direktor Ajntrahta, FrediBobić, kako Luka Jović nije prodat Real Madrid, pa se ispostavilo da nije u pravu. Sami birate kome ćete da verujete.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar