Uzbudljive anticelulit vježbe

Superijal joga briše "pomorandžinu koru" na telu. Pored toga što ovim pokretima blago masiramo zadnji deo butina, jačamo i gornji deo tela, naročito mišiće ruku i abdomena.

Zdravlje 31.05.2019 | 12:11
Uzbudljive anticelulit vježbe
JOŠ nije kasno da u kupaćem kostimu izgledate baš onako kako želite. I da pre plaže pobedite celulit! Jelena Mirković, instruktorka superijal fitnes joge, podseća vas zašto kažemo da nam koža izgleda kao "pomorandžina kora" i kako vežbanjem možemo to da eliminišemo.

- Celulit nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva i redukuje se dugotrajnim procesom na različitim nivoima - kaže sagovornica "Života plus". - Obavezne promene u pravcu zdravog načina života, fizička aktivnost i masaže su najbolja kombinacija za korigovanje stanja tela. Mi smo našoj borbi protiv boljke savremenog stila života dodali i superijal anticelulit vežbanje.

Pored toga što ovim pokretima blago masiramo zadnji deo butina, jačamo i gornji deo tela, naročito mišiće ruku i abdomena.

- Važno je da se vežba praktikuje što češće, ali samo onoliko puta koliko nam to prija - kaže instruktorka.

Zato Jelena predstavlja jednu od mnogobrojnih vežbica koje se izvode na svilenoj traci, na treningu superijal joge. Redovnim izvođenjem ubrzava se cirkulacija, stimuliše rad tkiva, pokreće drenažni proces i zateže koža. A, pritom je vežba veoma zabavna!

* Podesite svileni rekvizit na visinu svojih kukova i sedite na skupljeni materijal, držeći sa za obe strane svile, baš kao u ljuljašci.

* Lagano klizite šakama niz svilu i spuštajte sedal

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar