Zašto žene vole starije muškarce

Veliki je broj žena koje se odlučuju na veze i brak sa starijim muškarcima, a stručnjaci su za Bright Side otkrili niz razloga zašto se ovo dešava.

Zabava 30.05.2019 | 11:12
Zašto žene vole starije muškarce
Jedan od glavnih razloga jeste činjenica da su stariji muškarci mnogo zreliji od mlađih. Mlađi muškarci često provode dosta vremena istražujući svijet, otkrivajući nove stvari, te se trude shvatiti šta žele uraditi, dok su stariji taj dio završili i imaju više vremena za ozbiljnije korake kao što su osnivanje porodice i karijera.

Mnogobrojna istraživanja dokazala su da su stariji muškarci mnogo inteligentniji nego mlađi, a zasluga za to pripada njihovom većem broju životnih iskustava. Žene potvrđuju rezultate ovog istraživanja dodavši kako su sigurne kako su stariji muškarci prošli kroz veliki broj životnih iskustava koja su ih očvrsnula i naučila mnoge lekcije, te kako se sve to može vidjeti u njihovom ponašanju i priči.

Stariji muškarci znaju šta žele, stabilniji su i imaju manje "nereda" u svom životu. Ne žele trošiti ničije vrijeme sa bespotrebnim igricama i ne srame se pitati ljude za savjet ili pomoć ako im to zatreba.

Većina žena želi biti finansijski osigurana. Kada osnivaju porodicu, žele biti sigurne da će imati dovoljno sredstava da sebi i svojoj porodici omoguće sve što im bude potrebno. Stariji muškarci su i u ovom dijelu mnogo napredniji nego mlađi, jer je vrlo vjerovatno da već imaju stabilnu finansijsku situaciju, dobru karijeru, dok se mlađi još uvijek moraju ostvariti glede karijere, novca i sličnih stvari.

Mnoga istraživanja pokazala su da stariji muškarci više pomažu ženama u kući, bilo da je u pitanju jednostavno pranje suđa ili neka druga obaveza. Oni imaju više iskustva u vezama i često imaju više znanja o tome šta i kako žene žele.

Naposlijetku, stariji partneri ulijevaju svojim partnericama osjećaj sigurnosti, kako emotivne tako i finansijske. Stabilniji su te se ne boje reći šta misle i osjećaju.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar