Degenek nema dilemu: Vratio bih se u Zvezdu!

Ako su vrata za mene otvorena. . .  "Ta moja knjiga o Crvenoj zvezdi još nije završena, barem ne onako kako sam ja zamislio", poručuje odlični defanzivac.

Fudbal 30.05.2019 | 13:48
Degenek nema dilemu: Vratio bih se u Zvezdu!
Crvena zvezda je ovog leta želela da angažuje štopera po modelu Miloša Degeneka, a kako stvari stoje mogla bi da pokuša da vrati reprezentativca Australije u svoje redove. Temperamentni štoper ne krije da ima želju da zaigra ponovo na stadionu Rajko Mitić, pošto, kako kaže, nije rekao svoju poslednju reč u Crvenoj zvezdi.

Prošle zime je prešao u Al Hilal za obeštećenje od 3.600.000 evra, uz pozamašne lične uslove, ali je na kraju otišao mimo svoje volje.

"Plakao sam kad sam potpisao ugovor vrativši se u hotel. Iako je ugovor bio iz snova, meni je bilo mnogo teško što idem iz Zvezde. Tako se desilo. Bilo mi je krivo što neću uzeti titulu i radovati se sa navijačima. Opet ovo je bilo novo iskustvo za mene. Znam da su navijači bili protiv toga da me prodaju. Videli su da sam ginuo na terenu, ali takav je moj karakter, ne mogu drugačije. Meni je drago kada me u Beogradu ljudi zaustave, pohvale, kažu lepu reč, slikaju se sa mnom. Onda znaš za šta si igrao, da si uradio nešto dobro za Crvenu zvezdu", poručio je Degenek za Kurir.

Odlični defanzivac odigrao je 33 utakmice za pet meseci u crveno-belom dres, bio je bukvalno nezamenjiv. Takođe, njegova energija pogurala je ekipu Vladana Milojevića u istorijskoj utakmici u Salcburgu, a onda je stigla i velika pobeda nad Liveropulom. Crveno-beli za njega nisu uspeli da pronađu adekvatnu zamenu ovih meseci, ali on to ne želi da komentariše.

"Ne znam! Ne mogu ja da odgovorim na to. To je za stručnjake i trenere. Momci su odigrali fenonemalnu sezonu, uzeli titulu, a to je najvažnije. Oduševio me je Babić, bio je sjajan, Milunović se dobro snašao, a Vujadin je i pored nekoliko problema pokazao zašto je stub ekipe i kapiten".

Priča se da biste mogli da se vratite u Crvenu zvezdu. Hoće li se to desiti?

"Nisam rekao svoju poslednju reč u Crvenoj zvezdi. Ja bih voleo da se vratim... Ako su vrata za mene otvorena. Ta moja knjiga o Crvenoj zvezdi još nije završena, barem ne onako kako sam ja zamislio. Nisam završio i nisam ostvario sve što sam hteo u Crvenoj zvezdi. Bože zdravlja i sreće. Niko od nas ne može da predvidi sudbinu. Samo Bog zna šta će da se desi...", poručije Degenek.

USKORO PONUDA ZA RANĐELOVIĆA

Kako piše Žurnal, Crvena zvezda bi uskoro mogla da pošalje i zvaničnu ponudu za prvotimca Olimpijakosa Lazara Ranđelovića. Odlični ofanzivni vezista bio je izuzetno zapažen prošle sezone u dresu Radničkog iz Niša, pa crveno-beli veruju da bi mogao da bude pravo rešenje za mesto levog krila, s obzirom da je na njemu prinudno u finišu sezone igrao Mirko Ivanić.

Ranđelović je pod ugovorom sa klubom iz Pireja, pa će crveno-beli pokušati da ga dovedu na jednogodišnju pozajmicu, uz pravo otkupa na kraju sledeće sezone. Žurnal navodi i da nije isključeno da crveno-beli ponude novac za pozajmicu, s obzirom da im je neophodan igrač takvog profila.

Brzonogi vezista je prošle sezone odigrao 40 utakmica za Radnički i postigao sedam golova uz čak 12 asistencija.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar