Srpska lista - pobjednik izbora

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike na današnjim vanrednim lokalnim izborima pobijedili su u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. potvrđeno je Tanjgu u toj političkoj organizaciji.

  • Vijesti
  • Srbija


"Naši kandidati odneli su ubedljivu apsolutnu pobedu u opštiama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica, čime je srpski narod na seveu KiM još jendom nedvosmisleno i skoro jednoglasno potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava na KiM i organsku vezu sa svojom državom Srbijom", rečeno je večeras u Srskoj listi.

Oni ocjenuju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji, koji su hteli da sjever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Ðurić: Velika vest, nastavićemo da se borimo

Ovo je velika vijest, nastavićemo da se borimo, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić povodom pobjede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru Kosova.

"Ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora i propast nastojanja Prištine da, kandidujući Albance u sredinama gde preko 90 odsto čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom", rekao je Ðurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

(Agencije)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Herc

20.05.2019 06:55

Srbi su složni u posljednjem trenutku..tako je uvijek..Sreća je pa su u ratu u BiH bili tako složni i nisu se podijelili kao u II svjetskom na četnike i partizane da se ubijaju međusobno...Da nije bilo te sloge oduvala bi ih ,,OLUJA"kao u Hrvatskoj...Da su Bogdo i danas složni ..ili je to samo kad je zadnji momenat i kad je najteže...

istina

20.05.2019 08:57

i sta dobijate sa tim nista golo nista tesko vama ovi politicari vas samo lazu opet sve isto kao i pre izbora a moguce da vam bude i gore jadni moj narode igraju se sa nasim zivotima

Cuj

20.05.2019 08:58

pa niko drugi nije ni izašao na izbore

Sale

20.05.2019 09:31

I sta dalje? To vam je kao da u Sandjaku u neka cetiri grada pobjede Siptari a ono opet sve se odlucuje u Beogradu.

sprska lista

20.05.2019 09:32

srbi pobijedili u većinski srpskim gradovima...hahahaha još jedna kosovska bitka dobijena hahahahah

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.