Igokea ponovo u šampionatu BiH!

Nakon pauze od godinu dana, od naredne sezone će u prvenstvu Bosne i Hercegovine ponovo nastupati i košarkaši Igokee.

  • Sport
  • Košarka


Na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH doneseno je nekoliko odluka od kojih je jedna od najvažnijih povratak ABA ligaša iz Aleksandrovca u Ligu BiH od prvog kola, potvrdio je Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH. 

"Ljudi iz Igokee izrazili su spremnost da od samog početka ponovo budu učesnici domaće lige. Vjerovatno je i njima jasno da se nikome ne isplati situacija iz ove sezone, kada su igrali samo ABA ligu. Oni će prethodno platiti i novčanu kaznu za neučestvovanje u prvenstvu, s čim su se takođe složili. Visina kazne naknadno će biti određena", rekao je Čolan, a prenijeli sarajevski mediji.

Takođe, preciziran je i sistem takmičenja bh. šampionata za narednu sezonu u kojem će učestvovati 12 klubova. Novi klubovi osim Igokee su i Promo Donji Vakuf, Čapljina i Leotar, koji će naslijediti Gradinu, Bosnu Rojal i Student.

Osim ovih odluka, dosadašnji direktor reprezentacija BiH Siniša Kovačević razriješen je te dužnosti, ali zasad nije poznato ko će biti njegov nasljednik. Odluka o tome biće donesena na dan posljednje utakmice finala plej-ofa između Širokog i Sparsa.

Potvrđeno je takođe i da će novi selektor U-18 tima BiH biti Aleksandar Ćikić, koji je bio pomoćni trener Duška Vujoševića dok je trofejni stručnjak bio selektor "zmajeva".

Sjednicom Upravnog odbora KS BiH predsjedavao je prvi čovjek bh. košarke Mirza Teletović.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.