Vučić-posljednja šansa za Srbe

"Posljednja šansa za Srbe i Srbiju je Aleksandar Vučić sa najvećom podrškom koju trenutno ima u narodu", rekao je politički analitičar Milovan Jovanović gostujući u emisiji "Puls" BN televizije.

Republika Srpska 10.05.2019 | 17:01
Vučić-posljednja šansa za Srbe
"Vrijeme je najvažniji resurs, a mi se prema njemu odnosimo neodgovorno. Srbija je do danas platila veliku cijenu, a nadam se da nas sve očekuju bolja vremena", rekao je Jovanović.

On je napomenuo da iako mu često zamjeraju, voli da kaže da je Aleksandar Vučić posljednja šansa za Srbe i Srbiju.

"Ako on ne uspije sa 60-70 posto podrške da riješi problem oko Kosova i Metohije i problem sa Bošnjacima i Hrvatima, te ne uvede Srbiju tamo gdje ona geografski i civilizacijski pripada, Srbe ne izliječi od mitomanije i megalomanije, onda će naša djeca imati čemu da se nadaju, u suprotnom ovaj prostor će postati Kambodža i Vijetnam Balkana", kaže Jovanović.



BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ministar

10.05.2019 15:08

Sve vlasti od pada kraljevine pa na ovoma rade upravo na tome da uniste nas. Malo mi nerealno da to vucic moze da promeni za ovako kratak period.

ODGOVORITE
Name

Mislo = Laki

10.05.2019 17:35

Ovdje se ne radi o problemu koji moze da rijesi Srbija ili Vucic. U pitanju su strateski geopoliticki interesi velikih sila. Ameri su kosovo odredili dao vlastiti plijen i drzavu u srcu Evrope. Ne stite oni albance i oni su im ko lanjski snijeg. Ako su Kina i Rusija zainteresovani za nase prostore (a jesu) i ako su dovoljno jaki da se suprostave zapadu, onda ce samostalnost Kosova biti upitna. Ako ne, bice onako kako zapad kaze. Njemackoj je odobreno ujedinjenje pod uslovom da podrzi americko osvajanje kosova. Ameri sada imaju prvi put u istoriji sansu da firmiraju vlastitu drzavu u srcu Evrope. Samo sto su podcijenili faktor albanskog mentaliteta, i to ce im biti vjecita kost u grlu. Tramp je to shvatio, pa sada nastoji da ublazi posledice. Kosovo ce im postati u buducnosti novi Vijetnam a da toga nisu ni svjesni. Kaubojska posla. Trce grlom u jagode

Name

Draško

10.05.2019 15:25

Šanse da će Vučić nešto uraditi su gotovo nikakve. Već nekoliko godina je izgubio na razgovore sa Albancima. Sve što je dogovorio ide u prilog nezavisnosti Kosova, a Srbi na cijelom Kosovu su pod kapom Prištine. Ne znam šta bi on imao da pregovara sa Bošnjacima i Hrvatima, kad je tu Dejtonski sporazum. Jednostavno oko Srbije su veliki neprijatelji i poslušnici zapada: Makedonci, Albanci, Bošnjaci i Hrvati i oni vole da Srbija bude ponižena i slaba. Ako kojim slučajem potpiše nezavisnost Kosova, očekivati je otvaranje pitanja Sandžaka i Vojvodine i slijede novi problemi. Stoga nikad ne izdati i nikad potpisati tu lažnu i zločinačku državu Kosovo, pa makar i protjerali i posljednjeg Srbina.

ODGOVORITE
Name

analiticar

10.05.2019 17:19

Jos da si se zapito zasto su oko Srbije neprijatelji,nije valjda da niko od toliki komsija ne valja ,a Srbija valja.Zapitaj se kakvu politiku Srbija vodi u zadnji 30 godinai bit ce ti jasno zasto su narodi oko Srbije takvi ko sto jesu.

Name

Valjda jasno

10.05.2019 20:23

Pa zato sto su to sve neke nove izmisljene nacije i drzave, jedino je Srbija i srpski narod autohton i najveci,na najboljem komadu zemlje. Valja to zatrti, oteti i iskriviti.

Name

penzioner

10.05.2019 15:41

Bude li on i dalje nerazdvojan sa Dodikom, crno nam se piše.

ODGOVORITE
Name

Nikola

10.05.2019 15:57

Da li je Vučić svjestan činjenice da ga Dodik polako uvlači u blato i da ga svojim postupcima i ponašanjem polako uvodi u zonu iz koje neće moći nazad!? Ko god se sa Dodikom uhvatio u kolo,bio je donji!? Strah me je da se to ne dogodi i Vučiću.

ODGOVORITE
Name

7edmica

10.05.2019 18:03

Dodiku je spala klapna polako ga europa pusta niz vodu vidite od Berlinskog samita da ga nisu pozvali do ovog ignorisanja ovih dana ..!

Name

Miloš

10.05.2019 15:59

Dodik je mnoge prevario i žedne preveo preko vode,bojim se da će i Vučić istu sudbinu dozivjeti.

ODGOVORITE
Name

Горан

10.05.2019 18:50

Додик је изабран од стране српског народа, убедљиво, шта вам није јасно више. Боље је да прионете на посао или да правите потомство а не да лајете на Додика.

Name

Branko

10.05.2019 16:01

Dodik je prevario Miloševića (postavio ga za Premijera) Koštunicu (dao mu milijarde za Telekom) Borisa Tadića,tebe nazvao ga političkim pobačajem pa ti Vučiću i dalje ga vodaj za sobom...!?

ODGOVORITE
Name

Malo Fulio

10.05.2019 17:31

Slazem sa likom, ovo je fulao za Vietnam, bio sam tamo. Prava analogija da ako ovako stvari nastave postajemo Bliski Istok, i mjesto stalnih sukoba. Napravili smo ogromnu gresku sa Karlobag Viroviticom. Bojim se da opet ne krenemo sa nekim nerealnim planom. Uz Acu je Mile i to je veoma zabrinjavajuci faktor.

ODGOVORITE
Name

Knin_1974

10.05.2019 17:51

Sve sto je Milovan rekao potpisujem. Pravili smo Veliku Srbiju, dok su iz siromstva istocne evrope Poljska, Ceska itd. iskoristile najplodiniji period Evope. Najjace je kad kaze "mi smo svoje sanse propustile". Najbolje je da se sile dogovore o novoj podjeli svjeta i da se na koljemo bezveze.

ODGOVORITE
Name

Milijana

10.05.2019 18:01

"Ako Vučić ne uspije da riješi .... onda naša djeca imaju čemu da se nadaju" ??? Da li je mislio ovo što je rekao?

ODGOVORITE
Name

pogledaje oko sebet

10.05.2019 18:48

Lobi NATO ulaze ogromne pare kako bi od ovog Balkana napravio svoju koloniju. To nije nikakva novost . Srbi ne zele u blokovske podjele i tu stoji NATO Problem. Godpodin Vucic vrlo dobro zna da ga je zapad izigrao mnogo puta . Nasilje koje NATO sprovodi po svijetu je svima dosadio . Sirija Libija Irak Ukrajina itd su Produkt zapadne civilizacije.

ODGOVORITE