Novakova želja: Vrhunac forme na Rolan Garosu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u petak tačno u podne igra meč četvrtfinala na Mastersu u Madridu.

Tenis 10.05.2019 | 11:11
Novakova želja: Vrhunac forme na Rolan Garosu!
Njegov protivnik je 11. teniser sveta i deveti nosilac na ovom takmičenju, Hrvat Marin Čilić.

Biće to njihov jubilarnim, 20. meč, a Novak je do sada bio daleko uspešniji, vodi sa 17:2 u pobedama. U Madridu se ranije nisu sastajali, a poslednji meč na šljaci, u četvrtfinalu Monte Karla 2015. dobio je Đoković sa 6:0, 6:3.

Novak bio se trijumfom na ovom takmičenju izjednačio sa Rafom Nadalom po broju titula na turnirima Serije 1.000. Španac ima 33, Novak titulu manje, ali do eventualnog sudara u finalu ima još dosta posla i za jednog i za drugog.

Madrid, kao i turnir u Rimu, poslednje su provere forme za najbolje svetske igrače, a Đoković je posle trijumfa nad Žeremijem Šardijem rekao da ima veliku želju da u Parizu ponovi osvajanje "Đokoslema".

Novak je 2015. i 2016. vezao titule na četiri najveća takmičenja, sada mu se pruža nova prilika za tako nešto. Ne krije ambicije.

"Polako podižem formu. Rolan Garos je turnir na kojem želim da dosegnem vrhunac forme. Naravno da želim da doguram što je dalje moguće ovde u Madridu i Rimu, ako je moguće", poručio je svetski broj jedan.

Novak je svestan da posle Rolan Garosa nije igrao svoj najbolji tenis.

"Veliki je izazov pobediti bilo koji meč na velikom turniru jer su svi motivisani. Imam iskustva. Znam šta treba da radim i dobra stvar u tenisu je što vam se uvek pruža prilika, za nedelju, dve, tri da ispravite stvari za koje osećate da nisu funkcionisale kako želite", dodao je dvostruki šampion Madrida.

Iz njegovih reči se moglo zaključiti da je svestan da je na nekim turnirima beležio rezultate ispod očekivanih.

"Sve je to proces učenja kada gubite mečeve u ranim kolima i to protiv rivala za koje se očekuje da ih pobedite. Naravno da sam razočaran jer sam imao dug niz dobrih rezultata, ali jednostavno, morate da nastavite da se borite".

Dobra stvar je što je Novak i ranije prolazio periode krize i što zna kako treba da se ponaša u tim momentima.

"Nije mi prvi put u karijeri da imam uspone i padove. Pokušao sam da budem stabilan koliko je moguće, da nema tih ekstremnih amplituda. Ipak, jasno je da svi igraju najbolje protiv igrača iz vrha", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar