Новакова жеља: Врхунац форме на Ролан Гаросу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у петак тачно у подне игра меч четвртфинала на Мастерсу у Мадриду.

Тенис 10.05.2019 | 11:11
Новакова жеља: Врхунац форме на Ролан Гаросу!
Његов противник је 11. тенисер света и девети носилац на овом такмичењу, Хрват Марин Чилић.

Биће то њихов јубиларним, 20. меч, а Новак је до сада био далеко успешнији, води са 17:2 у победама. У Мадриду се раније нису састајали, а последњи меч на шљаци, у четвртфиналу Монте Карла 2015. добио је Ђоковић са 6:0, 6:3.

Новак био се тријумфом на овом такмичењу изједначио са Рафом Надалом по броју титула на турнирима Серије 1.000. Шпанац има 33, Новак титулу мање, али до евентуалног судара у финалу има још доста посла и за једног и за другог.

Мадрид, као и турнир у Риму, последње су провере форме за најбоље светске играче, а Ђоковић је после тријумфа над Жеремијем Шардијем рекао да има велику жељу да у Паризу понови освајање "Ђокослема".

Новак је 2015. и 2016. везао титуле на четири највећа такмичења, сада му се пружа нова прилика за тако нешто. Не крије амбиције.

"Полако подижем форму. Ролан Гарос је турнир на којем желим да досегнем врхунац форме. Наравно да желим да догурам што је даље могуће овде у Мадриду и Риму, ако је могуће", поручио је светски број један.

Новак је свестан да после Ролан Гароса није играо свој најбољи тенис.

"Велики је изазов победити било који меч на великом турниру јер су сви мотивисани. Имам искуства. Знам шта треба да радим и добра ствар у тенису је што вам се увек пружа прилика, за недељу, две, три да исправите ствари за које осећате да нису функционисале како желите", додао је двоструки шампион Мадрида.

Из његових речи се могло закључити да је свестан да је на неким турнирима бележио резултате испод очекиваних.

"Све је то процес учења када губите мечеве у раним колима и то против ривала за које се очекује да их победите. Наравно да сам разочаран јер сам имао дуг низ добрих резултата, али једноставно, морате да наставите да се борите".

Добра ствар је што је Новак и раније пролазио периоде кризе и што зна како треба да се понаша у тим моментима.

"Није ми први пут у каријери да имам успоне и падове. Покушао сам да будем стабилан колико је могуће, да нема тих екстремних амплитуда. Ипак, јасно је да сви играју најбоље против играча из врха", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар