Traži se pritvor Marku Krizmaniću

Predložen pritvor za osumnjičenog za međunarodno krijumčarenje opojnih droga. Pritvor je predložen Marku Krizmaniću, rođenom 1974. godine u Lincu, Austrija, nastanjen u BiH i RH.

Bosna i Hercegovina 06.05.2019 | 15:05
Traži se pritvor Marku Krizmaniću
Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike. 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje pritvora za:
-Marka Krizmanić, rođenog 1974. godine u Lincu, Austrija, nastanjen u BiH i R Hrvatskoj.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se za krijumčarenje oko 27 kilograma opojne droge marihuana, te je osumnjičen za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH.

Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška, u posebno izrađenom skrovištu u motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac koji je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. točke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, jer osumnjičeni posjeduje dvojno državljanstvo, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi moga ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Asker

06.05.2019 15:23

Bitno je sazna od kogs je uzeto i za koga je voženo iskreno,to Markovo nije on je samo pokusna budala...nije no svjestan ..

ODGOVORITE
Name

R8

07.05.2019 00:46

STA KAZE MARKO KOJE NABAVLJAC KOJE PORUCIJO I ZA KOGA JE NAMIJENJENA JADNA NASA MLADOST JADNA E OVO DRUSTVO NUDI MLADOJ DJECI PO KAFANAMA NOCNIM KLUBOVIMA I KOCKARNICAMA ZEMLJO BEZ ZAKONA ZEMLJO KRIMINALA

ODGOVORITE