Uzmi ili ostavi!

De Hea dobio sedam dana za odluku. . .  Špancu ugovor ističe na leto 2020. godine i sada se nalazi u prelomnom trenutku svoje karijere.

Fudbal 05.05.2019 | 17:00
Uzmi ili ostavi!
Mančester junajted je dao rok od tačno sedam dana Davidu de Hei da donese konačnu odluku o tome da li želi da ostane na Old Trafordu i bude na golu Crvenih đavola u godinama koje slede ili da krenu u hitnu potragu za novom startnom jedinicom.

Na Teatru snova ne kriju da očajnički žele da postignu dogovor sa španskim čuvarom mreže i njegovim zastupnicima na pregovorima oko potpisivanja novog ugovora, pošto aktuelni ističe na kraju sledeće sezone.

De Hea je bio najvažniji igrač Junajteda u proteklih pet godina, kada je najtrofejniji engleski klub prolazio kroz najturbulentniji period u svojoj novijoj istoriji, a ne zamera mu se ni pad forme koji je usledio u proteklih šest nedelja.

Španac je takođe vrlo svestan svoje vrednosti, ali i pozicije u pregovorima koja je idealna u ovom trenutku. Kako pišu ostvrski mediji on želi svoja primanjima da izjednači sa najplaćenijim igračem u klubu Aleksisom Sančezom, koji zarađuje nevrovatnih 500.000 funti (oko 590.000 evra) nedeljno.

De Hea je na Teatar snova došao sada već davne 2011. godine iz Atletiko Madrida za obeštećenje od 25.000.000 evra, a poslednji ugovor produžio je u septembru 2015. godine, kada je stavio paraf na petogodišnju saradnju. Proteklih godina se u potpunosti adaptirao i navikao na život u Engleskoj, pa verovatno ne bi imao ništa protiv da tu i ostane. Ipak, ima 28 godina i ovo mu je definitivno prelomni trenutak u karijeri, odnosno možda i poslednja prilika da donese konačnu odluku i promeni sredinu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar