Crvene lampice i panika u Madridu!

Džaba pola milijarde, ako za protivnika imaš PSŽ! Madriđani ne kriju strah da će im Parižani preoteti Luku Jovića!

Fudbal 03.05.2019 | 23:15
Crvene lampice i panika u Madridu!
Realu na leto sleduje velika rekonstrukcija i to više ne spori čak ni poslovično uzdržani, u izjavama uvek oprezni Zinedin Zidan. Danas su španski mediji naklonjeni Kraljevskom klubu objavili da je Florentino Perez odbio Dušana Tadića i rešio da napadne Luku Jovića, odnosno da je Doni van de Bek iz Ajaksa alternativa za Pola Pogbu. Svesni su na Bernabeuu da ni jedna ni druga operacija neće biti jednostavne, pogotovo što se radi o dva igrača koja su eksplodirala ove sezone, ali nije to najgore u celoj priči. U Realu drhte zbog Pari Sen Žermena i to ne kriju. 

Marka ovog popodneva piše o realnoj opasnosti da prebogati Parižani pokvare Zidanove i Perezoveplanove, ili da u najmanju ruku "nabiju" cenu pomenutim metama.

"U tom smislu, Real ima najgoreg mogućeg rivala. PSŽ nije samo nepremostiva prepreka na putu do Kilijana Mbapea i Nejmara, već bi mogao da postane zid ispred Jovića i Van de Beka. Zbog toga, svi alarami su uključeni u Madridu", piše španski list.    

Do sada su samo poneki manje poznati i pouzdani sajtovi nagoveštavali da bi Sveci mogli da uđu u trku za Luku Jovića, ali sada u neku ruku potvrda stiže od ugledne Marke. Španci navode da prema njihovim informacijama PSŽ ne bi imao probelem da iskešira i celih 70.000.000 evra Ajntrahtu, samo kako bi pretekao Real. Ranije danas pominjala se cena od 60.000.000, koliko Nemci navodno traže, a Madriđani se čak nadali da bi i tu cifru mogli da redukuju. 

PSŽ ovog leta želi da pronađe zamenu za Edinsona Kavanija i to bi trebalo da bude dugoročno rešenje, a srpski reprezentativac sa ovakvim učinkom, godinama i potencijalom, savršeno se uklapa u kalup centarfora top klase za narednu dekadu. 

"Kada je u pitanju Van de Bek situacija je nešto lakša. Holanđanin je opcija broj dva i ima prostora za kalkulacije. Takođe, radi se o manjem obeštećenju, kako se procenjuje", piše dalje Marka. 

As se danas na naslovnoj strani takođe bavio Realovom rekonstrukcijom tima i nabrojao pet šest imena oko kojih su se navodno Zidan i Perez dogovorili. U pitanju su već pomenuti Pogba i Jović, te Tongi Ndombele i Kristijan Eriksen. Na toj listi su još Eden Azar i Eder Militao, ali njih dvojica su praktično jednom nogom u Madridu i samo se čekaju zvanične potvrde. 

As je preračunao da bi dovođenje sve šestorice koštalo Kraljeviće oko 540.000.000 evra, a to je više nego što je potrošeno na 23 pojačanja u proteklih pet godina...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar