Rama poručio: Haradinaj laže

Premijer Albanije Edi Rama rekao je, kako prenosi prištinski list Koha, da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse.  

Region 02.05.2019 | 10:45
Rama poručio: Haradinaj laže
Haradinaj je za RTK prije dva dana rekao da je na berlinskom samitu bilo određenih pritisaka od svih učesnika da Priština ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije.

Prema Haradinajevim riječima, “ozbiljnu situaciju su stvorili kancelarka Merkel, Makron, premijer Rama, predsjednik Tači…svi oni su smatrali da je dobro da takse budu suspendovane na neko vrijeme kako bi se dala prilika za dijalog” – prenijela je RTK.

Međutim, Koha piše da je Rama rekao da niko nije zatražio od Haradinaja u Berlinu da suspenduje takse i da je, kako je dodao, on učinio suprotno.

Rama je, navodi prištinski list, optužio Haradinaja da “još uvijek nije shvatio osnovna pravila ljudske komunikacije”, koja su, kako dodaje, “pravila koja, takođe, važe i za lidere – da kada nešto razgovaraju između sebe, to ne komentarišu u javnosti”.

U pitanju je “laganje da bi neko ispao ‘dobar čovjek’ pred svojim narodom – smatra Rama, prenosi Koha.

Albanski premijer tvrdi da je samo “predložio u dva navrata Haradinaju” da prihvati zahtjev Merkelove i Makrona da se takse suspenduju na šest ili četiri mjeseca, da bi se dijalog nastavio, navodi prištinski list.

Pošto je Haradinaj, kaže dalje Rama, javno rekao da je on izvršio veći pritisak da se ukinu takse i od Vučića, njemu onda, kako dodaje, ostaje “da se utješi činjenicom da je poslije samita, Vučić bio jednako nezadovoljan kao i Ramuš”,  prenijela je Koha.

(Tanjug)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ne remse

02.05.2019 09:09

Kad pocne rat.između plemena u siptariji onda ce se vidjeti kako su oni fini kulturni uviđavni smireni ma prava gospoda. Ali Evropa ne shvata da ce se rat voditi u njihovim gradovima na njihovim ulicama na mjestu gdje su siptarske bande i zaradile novac u evropskom podzemlju.

ODGOVORITE
Name

Re

02.05.2019 12:09

ovakve price slusam vec 50 godina. Propasce Amerika, Evropa, evo najnovije zaratice albanska plemena. A u stvarnosti se raspao Sovjetski Savez, istocni blok i Juga, Evropa se ujedinila, Amerika postala sila broj 1. Ali iste price ljudi pricaju pred seoskom zadrugom. Sad sam siguran da ce nastati i Velika Albanija jer se uvijek dogodi suprotno od onog sto naš narod prica.

Name

Neđo.2.5.2019

02.05.2019 12:45

Isto si ti govedo kao Haradinaji,Tači i ostali šiptarski krvoločnici.Đubrad smrdljiva.

ODGOVORITE
Name

Izraelac

02.05.2019 16:04

Čuj to tajni razgovori lidera koji su javno izabrani da obavljaju funkcije naroda.. kao sad narod ne smije znati sta su prcali a putovali o trosku naroda.. auuuu ja vise pojma nemam sta ovi politicari zagovaraju

ODGOVORITE