ŠPA: Djeluje kao Real, zvuči kao Real, ali...

Kao da TO nije Real. Bar onaj koji je dominirao u ovoj deceniji. . .  Real Madrid kiksnuo protiv Raja posle 19 godina, Barselona na +18! Fudbaleri Real Madrida poraženi su na gostovanju Rajo Valjekanu rezultatom 1:0 u 35. kolu španske LaLige.  Može li neko da premota na kraj sezone da više ne moramo da gledamo ovakav Real? Postalo je već mučno.  Rabona Pabla Fornalsa potez dana u Primeri.  Svi su aplaudirali!

Fudbal 29.04.2019 | 17:15
ŠPA: Djeluje kao Real, zvuči kao Real, ali...
Real u drugom uzastopnom meču nije uspeo da postigne gol, nakon što je u prethodnom kolu remizirao sa Hetafeom.

Ovo je, inače, prvi put posle 19 godina i ukupno 17 mečeva da Madriđani nisu uspeli da pobede Rajo u španskom prvenstvu.

Čovek odluke nedeljne večeri bio je Adri Embarba, koji je u 23. minutu iskoristio najstrožu kaznu i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Favorizovani Real je imao bolji posed lopte, ali za samo četiri procenta, a manje šuteva u okvir gola (5 naspram 3).

Tri kola pre kraja LaLige Barselona je odbranila titulu, a "kraljevski klub" je na sigurnom trećem mestu – sa devet bodova manje od drugoplasiranog Atletika i 18 bodova manje od Barse.

Prethodno, Viljareal nije uspeo da pobedi Uesku na domaćem terenu (1:1), dok je Real Sosijedad bio siguran pred svojim navijačima protiv Hetafea (2:1).

U kolu u kom je Barselona osvojila desetu titulu u ovom veku, Real Madrid je nastavio seriju "nikakvih rezultata", izgubivši na gostovanju Valjekanu koji se bori za opstanak.

Bio je to već deseti izgubljeni bod Zinedina Zidana od početka drugog mandata na "Bernabeuu" pošto je njegova ekipa osvojila tek 14 od moguća 24 boda, a iako se nije očekivalo da "zakuvaju" borbu za titulu, mislili su svi da će bar dostojanstveno završiti sezonu.

Daleko od toga da je rezultat najlošija stvar za Real iz ovog meča, pošto su Zidanovi fudbaleri ponovo delovali letargično, nemoćno i demotivisano...

Odavno su u mislima na godišnjim odmorima, tako da trenutna ekipa Real Madrida samo DELUJE kao da je Real Madrid, pa je pravo pitanje gde je nestala forma igrača kakvi su Garet Bejl, Toni Kros, Rafael Varan, Danijel Karvahal, Rafael Varan, a možda najviše i Luka Modrić.

Svi najzanimljiviji detalji ovog ne tako sadržajnog meča desili su se u uvodnih pola sata, odnosno preciznije od 21. do 25. minuta.

Garet Bejl je imao veliku šansu kada je njegov šut glavom odbranio golman Alberto Garsija, da bi se centar dešavanja brzo preselio na drugu polovinu terena gde je Hesus Valjeho vukao za dres jednog igrača Rajo Valjekana, a arbitar pokazao na "kreč" posle intervencije VAR sobe.

Bunio se mladi štoper zbog toga, kažnjen je i žutim kartonom zbog dugog jezika, a Adri Embarba je ukazanu šansu pretvorio u gol, poslavši Kurtou na pogrešnu stranu.

Iako je Real Madrid gubio, ne može se reći da su igrači "kraljevskog kluba" bili toliko motivisani da naprave preokret, deluje kao da su već mesecima na odmoru i da jedva čekaju da se završi ova sezona, odnosno da dođe do nove "podele karata" na stolu.

Možemo sad da analiziramo, tražimo tačan uzrok poraza, možemo da tražimo izgovore u možda i preoštro sviranom penalu. Možemo, ali i ne moramo. Niti to treba da rade u Madridu. Jer neće to ništa promeniti, pošto je večeras postalo kristalno jasno: ova Realova generacija više nikad neće igrati na nivou koji je Kraljevskom klubu – uz nesebičnu pomoć Kristijana Ronalda doduše – doneo četiri evropske titule. Niti to ona može. A vala veliko je pitanje i da li to želi? U 35. kolu Primere poražavajućih 0:1 na gostovanju kod fenjeraša Rajo Valjekana. Poražavajućih ne toliko zbog  samog poraza, već zbog osećaja da on nikoga u Realu nije dotakao.

Gosti iz prestonice izgledali su malokrvno, nezainteresovano, bezdušno. Kao da jedva čekaju da se sezona završi. Posle razočaravajuće godine to je i razumljivo, ali u klubu kakav je Real ovoliki stepen ravnodušnosti prosto ne bi smeo da se toleriše.

Penal za Rajo možda i jeste bio prestrogo dosuđen – jeste Hezus Valjeho povukao za dres Havija Geru, ali ne toliko snažno, no je napadač domaćih pao čim je osetio ruku na leđima – ali i da tog gola nije bilo Real ne bi ovde izvukao prelaznu ocenu. Ne, Real je večeras izvukao minimalan poraz, pošto je mogao on da bude i mnogo ubedljiviji da među stativama Madriđana, prvi put otkako se Zinedin Zidan vratio na klupu, nije bio Tibo Kurtoa. Nekoliko zicera je skinuo domaćina u prvom poluvremenu, ali nije mogao ništa kad je Adri Embarba raspalio sa kreča.

Zanimljivo, sudija Pablo Gonzalez taj Valjehov prekršaj nije ni video dok nije dobio signalizaciju iz VAR sobe, pa je između prekršaja i gola sevnula i jedna Realova kontra koju je Geret Bejl mogao  - i morao – da pretvori u 1:0 za Real. Ali ni Bejl više ne izgleda kao čovek kome se dopada život u Madridu. Niti tako izgledaju Luka Modrić ili Marselo… Sve igrači koji su navodno letos tražili da idu, ali im posle Ronaldovogodlaska uprava to nije dozvolila.

Možda je bilo bolje da jese. Mučno je gledati takve asove kako se pate. Na Valjekasu već deseti Realov poraz u sezoni. Na poslednjih šest utakmica Real nije postigao gol u prvom poluvremenu. Nije večeras pomoglo ni što su igrali protiv najgore odbrane u Primeri. Večeras nije bilo Karima Benzeme da spasava i dalje aktuelnog šampiona Evrope. Njemu je bar stalo. Ostali bi najviše voleli da odu na spavanje i probude se kad je sve gotovo.

Ono što zbunjuje je što se tako ponašaju i drugopozivci koji inače retko igraju. Zidan i Realov sportski sektor na velikom ispitu. Kompletan remont je neophodan Realu.

Što se tiče Raja, on se sa ova tri boda vratio u život, ali i dalje će teško preživeti u eliti. Mada u poslednja tri kola igra sa Levanteom, Valjadolidom i Seltom, sve timovima koji nisu prebrinuli brige oko opstanka. I ako dobije sva tri meča, a to nije lako, možda će moći da se raduje kao večerašnjoj pobedi nad slavnim komšijama.

Rabona Pabla Fornalsa potez dana u Primeri! Svi su aplaudirali...

Lepota fudbala! Na tribinama stadiona „Keramika“ 17.901 navijač. Nema ko nije ustao sa sedišta u 30. minutu okršaja Viljareala i Ueske. Aplaudirao je i trener domaćeg tima Havi Kaljeha. Kako i ne bi, kad je Pablo Fornals postigao jedan od lepših golova u La Ligi ove sezone.

Sevnua je rabona, lopta je u mrežu, publika u transu, ne viđa se takvo majstorsvo svaki dan. A Fornals je i pre ovog poteza sebi obezbedio lep status uoči letnje pijace. Šuška se da ga traži Arsenal, neće UnajuEmeriju biti teško da plati oko 30.000.000 evra koliko iznosi klauzula 23-godišnjeg centralnog veznog. Kakav god ishod da bude, čak i da Viljareal ispadne u Segundu, pričaće se o ovom detalju još dugo u mestu pored Valensije.

Jedina je šteta za Viljareal što Fornalsov pogodak nije bio dovoljan za tri boda. Nije, jer je Ueska takođe lepim, ali ne baš toliko, golom Argentinca Ezekijela Avile, poravnala 12 minuta pre kraja i sačuvala kakve-takve šanse da zadrži status. Doduše, sedam bodova tri kola pre kraj teško se stiže, ali nada umire poslednja.

Viiljareal, pak,  pet koraka iznad crte. Deluje da je bezbedan.

Rezutati 35. kola:

subota

Atletik Bilbao - Alaves 1:1 (1:1)
/Benjat 41 - Baston 45/

Atletiko Madrid - Valjadolid 1:0 (0:0)
/Hoakin ag 66/

Leganes - Selta 0:0

Barselona - Levante 1:0 (0:0)
/Mesi 62/

nedelja

Valensija - Eibar 0:1 (0:0)
/Čarls 90+3/

Đirona - Sevilja 1:0 (0:0)
/Portu 62/

Real Sosijedad - Hetafe 16.15
Viljareal - Ueska 18.30
Rajo Valjekano - Real Madrid 20.45

ponedeljak

Betis - Espanjol 21.00

Tabela: Barselona 83, Atletiko 74, Real (-1) 65, Hetafe (-1) 55, Sevilja 55, Valensija 52, Atletik 49, Alaves 46, Betis (-1) 43, Espanjol (-1) 43, Eibar 43, Leganes 42, Sosijedad (-1) 41, Viljareal (-1) 39, Levante (-1) 37, Selta 37, Đirona 37, Valjadolid 35, Ueska (-1) 29, Rajo Valjekano (-1) 28.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar