TUR: Goreće vazduh protiv Galate!

Ljajićeva nova majstorija, Bešiktaš gazi sve pred sobom! Srpski vezista postigao osmi gol u sezoni, sastav Šenola Guneša vezao šestu pobedu u prvenstvu - 4:1.  Ljajić saigraču poljubio kopačku, majstorijom overio pobedu.  Srpski fudbaler Adem Ljajić imao je svoj šou u pobedi Bešiktaša u turskom prvenstvu.

Fudbal 29.04.2019 | 16:45
TUR: Goreće vazduh protiv Galate!
Ljajićev Bešiktaš je bio ubedljiv protiv Ankaragučua i zabeležio trijumf pred svojim navijačima od 4:1.

Strelac dva od prva tri gola bio je turski napadač Burak Jilmaz, a upravo je njemu naš reprezentativac posle jednog pogotka ljubio noge, to jest kopačke.

Adem je na ovoj utakmici postigao poslednji, četvrti gol za svoju ekipu, kada je majstorskom reakcijom prevario protivničkog golmana, posle asistencije bivšeg asa Borusije Dortmund i Mančester junajteda, Šinđija Kagave.

Bešiktaš se pobedom osigurao na trećoj poziciji tabele turskog prvenstva, poziciji koja ih vodi u Ligu Evrope.

Niko tamo u januaru nije mogao da pomisli da bi Bešiktaš do kraja sezone u turskom prvenstvu mogao da bude ozbiljan kandidat za šampionsku titulu, ali ekipa Šenola Guneša je u tome uspela. Gigant iz Istanbula napravio je strašnu uvertiru derbija sa Galatasarajem narednog vikenda, pošto je večeras na svom terenu demolirao Ankaraguču, uz još jednu majstoriju srpskog reprezentativca Adema Ljajića - 4:1 (1:0).

Ljajić je večeras stavio tačku na veliko slavlje svog tima, pošto je u 81. minutu "bocnuo" loptu prekoBajindira i poslao je pod prečku protivničkog gola. To je bio njegov osmi pogodak u ovoj sezoni. Fantastičnu formu još jednom je potvrdio neverovatni Burak Jilmaz, koji je bio strelac dva gola na večerašnjem meču. Prvo nakon soloakcije u osmom minutu, a potom iz jedanaesterca u 63. minutu. Strelac drugog pogotka za Bešiktaš bio je talični Domagoj Vida, koji je devet minuta ranije bio najsnalažljiviji u protivničkom šesnaestercu.

Bešiktašu je ovo bila šesta uzastopna pobeda u prvenstvu, a u toj seriji trijumfa postigao je čak 19, a primio osam golova, što dovoljno govori o stilu igre koji u ovom trenutku forsira Guneš.

Bašakšehir je popustio u poslednje vreme, pa Galatasaraj već sutra u Konji može da se izjednači sa njim na vrhu tabele, a onda sastav Fatiha Terima dočekuje razgoropađeni Bešiktaš. Nema sumnje da nas očekuje fantastičan derbi. Treba napomenuti da će Galata u pretposlednjem golu na svom terenu ugostiti i Bašakšehir, tako da je dramatična završnica borbe za šampionsku titulu zagrantovana.

TURSKA 1 - 30. KOLO: 

Petak

Bašakšehir - Gectepe 0:2 (0:1)
/Džerom 7, Kadmah 85/

Subota

Rize – Sivas 0:0

Antalija – Erzurum 1:1 (1:0)
/Erdnidž 11 – Sunu 54 pen/

Fenerbahče – Trabzon 1:1 (0:1)
/Valbuena 90+6 – Jazići 16/

Nedelja

Kajzeri - Alanja 1:1 (1:1)
/Varela 9 - Koker 23/

Bursa - Ahisar 0:0

Bešiktaš - Ankaraguču 4:1 (1:0)
/Jilmaz 8, 63pen, Vida 54, Ljaljić - Sako 79/



Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar