ТУР: Гореће ваздух против Галате!

Љајићева нова мајсторија, Бешикташ гази све пред собом! Српски везиста постигао осми гол у сезони, састав Шенола Гунеша везао шесту победу у првенству - 4:1.  Љајић саиграчу пољубио копачку, мајсторијом оверио победу.  Српски фудбалер Адем Љајић имао је свој шоу у победи Бешикташа у турском првенству.

Фудбал 29.04.2019 | 16:45
ТУР: Гореће ваздух против Галате!
Љајићев Бешикташ је био убедљив против Анкарагучуа и забележио тријумф пред својим навијачима од 4:1.

Стрелац два од прва три гола био је турски нападач Бурак Јилмаз, а управо је њему наш репрезентативац после једног поготка љубио ноге, то јест копачке.

Адем је на овој утакмици постигао последњи, четврти гол за своју екипу, када је мајсторском реакцијом преварио противничког голмана, после асистенције бившег аса Борусије Дортмунд и Манчестер јунајтеда, Шинђија Кагаве.

Бешикташ се победом осигурао на трећој позицији табеле турског првенства, позицији која их води у Лигу Европе.

Нико тамо у јануару није могао да помисли да би Бешикташ до краја сезоне у турском првенству могао да буде озбиљан кандидат за шампионску титулу, али екипа Шенола Гунеша је у томе успела. Гигант из Истанбула направио је страшну увертиру дербија са Галатасарајем наредног викенда, пошто је вечерас на свом терену демолирао Анкарагучу, уз још једну мајсторију српског репрезентативца Адема Љајића - 4:1 (1:0).

Љајић је вечерас ставио тачку на велико славље свог тима, пошто је у 81. минуту "боцнуо" лопту прекоБајиндира и послао је под пречку противничког гола. То је био његов осми погодак у овој сезони. Фантастичну форму још једном је потврдио невероватни Бурак Јилмаз, који је био стрелац два гола на вечерашњем мечу. Прво након солоакције у осмом минуту, а потом из једанаестерца у 63. минуту. Стрелац другог поготка за Бешикташ био је талични Домагој Вида, који је девет минута раније био најсналажљивији у противничком шеснаестерцу.

Бешикташу је ово била шеста узастопна победа у првенству, а у тој серији тријумфа постигао је чак 19, а примио осам голова, што довољно говори о стилу игре који у овом тренутку форсира Гунеш.

Башакшехир је попустио у последње време, па Галатасарај већ сутра у Коњи може да се изједначи са њим на врху табеле, а онда састав Фатиха Терима дочекује разгоропађени Бешикташ. Нема сумње да нас очекује фантастичан дерби. Треба напоменути да ће Галата у претпоследњем голу на свом терену угостити и Башакшехир, тако да је драматична завршница борбе за шампионску титулу загрантована.

ТУРСКА 1 - 30. КОЛО: 

Петак

Башакшехир - Гецтепе 0:2 (0:1)
/Џером 7, Кадмах 85/

Субота

Ризе – Сивас 0:0

Анталија – Ерзурум 1:1 (1:0)
/Ердниџ 11 – Суну 54 пен/

Фенербахче – Трабзон 1:1 (0:1)
/Валбуена 90+6 – Јазићи 16/

Недеља

Кајзери - Алања 1:1 (1:1)
/Варела 9 - Кокер 23/

Бурса - Ахисар 0:0

Бешикташ - Анкарагучу 4:1 (1:0)
/Јилмаз 8, 63пен, Вида 54, Љаљић - Сако 79/



Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар