Pogba se povjerio saigračima - odlazi?!

Francuz je navodno nezadovoljan životom u Mančesteru.  Razvod Pogbe i Junajteda: Francuz prelomio da ide, a ni Junajted ga neće zadržavati! Real ili PSŽ? Francuz se poverio saigračima da odlazi!

Fudbal 24.04.2019 | 12:30
Pogba se povjerio saigračima - odlazi?!
Dugo se već priča da bi Pol Pogba mogao da napusti Mančester junajted u predstojećem prelaznom roku, a po pisanju francuskog "L'Ekipa" o tome je nedavno obavestio saigrače.

Navodno, prva zvezda "crvenih đavola" nezadovoljna je životom u Mančesteru i nada se transferu ovog leta.

Pogba se u poslednje vreme najviše povezivao sa odlaskom u Španiju, u Real Madrid ili Barselonu, a i sam je "flertovao" sa kraljevskim klubom izjavom da mu je san da obuče taj dres.

Sa 16 godina Pogba je iz Francuske stigao u Junajted, odakle je prešao u Juventus, a onda se vratio 2016. u tada rekordnom transferu - 100 miliona evra.

Od tada je osvojio samo dva trofeja - Ligu Evrope i engleski Liga kup, što je se navodi kao jedan od razloga njegovog nezadovoljstva na Old Trafordu.

Tri godine posle velikog povratka na Old Traford i najvećeg transfera u istoriji Premijer lige, Pol Pogba se sprema za novi odlazak iz Mančester Junajteda, saznaje Lekip.

Spekulacije i glasine prethodnih nedelja o prekinutim vezama na relaciji Junajted – Pogba su istinite i Francuz se poverio svojim saigračima u svlačionici da odlazi iz kluba. A ni Mančester Junajted se neće nešto posebno truditi da ga zadrži.

Drugi brak Mančester Junajteda i Pogbe nikome ništa dobro nije doneo. Niti se Junajted vratio u vrh engleskog i evropskog fudbala, niti je Pogba nešto posebno napredovao u odnosu na igre iz Juventusa kada je bio među najboljim vezistima Evrope. Štaviše, čini se da je stagnirao.

Od samog dolaska, konstantno je bio u centru pažnje zbog zategnutog odnosa sa Žozeom Murinjom. Netrpeljivost je kuliminirala prošle jeseni kada je su Pogba i Murinjo ušli u otvoreni vrat, a završilo se smenom Portugalca. Pogba je kod novog trenera Solskjera proigrao kao preporođen, ali bilo je to kratkog daha. Kao da je iz inata odigrao nekoliko dobrih utakmica da pokaže Murinju, a onda se vratio na stari nivo...

Ni Solsjker nema ništa protiv da vidi Pogbi leđa jer želi da gradi tim bez njega. Pogbin ego je preveliki za poimanje Mančester Junajteda kakvo ima Solskjer i kakvo je nasledio od Aleksa Fergusona. A čak je i direktor Vudvord svestan da je pogrešio sa vraćanjem Pogbe i da ovako više ne ide. On se nada da će makar izvući uloženih 105.000.000 evra u kupovinu Francuza. Pogbin ugovor vredan oko 17.000.000 evra po szeoni ističe u 2021. godine, što znači da je ovo leto najbolja prilika za prodaju. O produžetku saradnje niko i ne razmišlja.

Naravno, postavlje se pitanje: ko će kupiti Pogbu?

Lekip javlja da su samo dva kluba u igri. Reč je o Real Madridu i Pari Sen Žermenu. Ranije je bilo zainteresovana Barselona ali je kupovinom De Jonga stavila tačku, a Pogbu hoće i Juventus čije šanse su minorne u celoj priči.

Real je favorit. Zinedin Zidan želi Pogbu na Bernabeu i o tome je na neki način i javno govorio kada je pre nekoliko dana izneo niz pohvala na račun mladog zemljaka. Čak je Zidanu i zamereno da prešao neke granice govoreći na konferenciji za medije o igraču drugog kluba. On je još u martu 2015. želeo da dovede Pogbu iz Juventusa. Tada je otputovao u Torino, na ručku sa Pogbom mu predočio sve, ali je problem bio loš odnos Florentina Pereza sa Pogbinim menadžerom Minom Rajolom. Perez jednostavno nije želeo bilo šta da ima sa kontroverznim menadžerom koji je tog leta forsirao transfer u Mančester Junajted za koji je na kraju naplatio astronomske provizije od skoro 30.000.000 evra.

Sada su odnosi Pereza i Rajole donekle popravljeni i saradnja je moguća. Zidan želi Pogbu kao tačku na prelazni rok u kojem je potrošeno 95.000.000 ervra na Rodriga i Militaa, biće potrošeno još oko 170.000.000 evra na Azara i Jovića.

Jedini protivkandidat Mančester Junajtedu je PSŽ. Sveci su i ranije želeli Pogbu, a taj interes se nije ohladio do danas. Njima je potreban baš vezista Pogbinog profila, a njega bi mogla da privuče mogućnost igranja u rodnom gradu. PSŽ bi upario dve najveće francuske zvezde Mbapea i Pogbu i krenuo u napad na Ligu šampiona.

Juventus je takođe zainteresovan, ali prema Lekipovim saznanjima, Pogba nije zagrejan za povratak u Torino i otpisao je tu opciju.

Izvor: Tanjug/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar