Погба се повјерио саиграчима - одлази?!

Француз је наводно незадовољан животом у Манчестеру.  Развод Погбе и Јунајтеда: Француз преломио да иде, а ни Јунајтед га неће задржавати! Реал или ПСЖ? Француз се поверио саиграчима да одлази!

Фудбал 24.04.2019 | 12:30
Погба се повјерио саиграчима - одлази?!
Дуго се већ прича да би Пол Погба могао да напусти Манчестер јунајтед у предстојећем прелазном року, а по писању француског "Л'Екипа" о томе је недавно обавестио саиграче.

Наводно, прва звезда "црвених ђавола" незадовољна је животом у Манчестеру и нада се трансферу овог лета.

Погба се у последње време највише повезивао са одласком у Шпанију, у Реал Мадрид или Барселону, а и сам је "флертовао" са краљевским клубом изјавом да му је сан да обуче тај дрес.

Са 16 година Погба је из Француске стигао у Јунајтед, одакле је прешао у Јувентус, а онда се вратио 2016. у тада рекордном трансферу - 100 милиона евра.

Од тада је освојио само два трофеја - Лигу Европе и енглески Лига куп, што је се наводи као један од разлога његовог незадовољства на Олд Трафорду.

Три године после великог повратка на Олд Трафорд и највећег трансфера у историји Премијер лиге, Пол Погба се спрема за нови одлазак из Манчестер Јунајтеда, сазнаје Лекип.

Спекулације и гласине претходних недеља о прекинутим везама на релацији Јунајтед – Погба су истините и Француз се поверио својим саиграчима у свлачионици да одлази из клуба. А ни Манчестер Јунајтед се неће нешто посебно трудити да га задржи.

Други брак Манчестер Јунајтеда и Погбе никоме ништа добро није донео. Нити се Јунајтед вратио у врх енглеског и европског фудбала, нити је Погба нешто посебно напредовао у односу на игре из Јувентуса када је био међу најбољим везистима Европе. Штавише, чини се да је стагнирао.

Од самог доласка, константно је био у центру пажње због затегнутог односа са Жозеом Мурињом. Нетрпељивост је кулиминирала прошле јесени када је су Погба и Мурињо ушли у отворени врат, а завршило се сменом Португалца. Погба је код новог тренера Солскјера проиграо као препорођен, али било је то кратког даха. Као да је из ината одиграо неколико добрих утакмица да покаже Мурињу, а онда се вратио на стари ниво...

Ни Солсјкер нема ништа против да види Погби леђа јер жели да гради тим без њега. Погбин его је превелики за поимање Манчестер Јунајтеда какво има Солскјер и какво је наследио од Алекса Фергусона. А чак је и директор Вудворд свестан да је погрешио са враћањем Погбе и да овако више не иде. Он се нада да ће макар извући уложених 105.000.000 евра у куповину Француза. Погбин уговор вредан око 17.000.000 евра по сзеони истиче у 2021. године, што значи да је ово лето најбоља прилика за продају. О продужетку сарадње нико и не размишља.

Наравно, поставље се питање: ко ће купити Погбу?

Лекип јавља да су само два клуба у игри. Реч је о Реал Мадриду и Пари Сен Жермену. Раније је било заинтересована Барселона али је куповином Де Јонга ставила тачку, а Погбу хоће и Јувентус чије шансе су минорне у целој причи.

Реал је фаворит. Зинедин Зидан жели Погбу на Бернабеу и о томе је на неки начин и јавно говорио када је пре неколико дана изнео низ похвала на рачун младог земљака. Чак је Зидану и замерено да прешао неке границе говорећи на конференцији за медије о играчу другог клуба. Он је још у марту 2015. желео да доведе Погбу из Јувентуса. Тада је отпутовао у Торино, на ручку са Погбом му предочио све, али је проблем био лош однос Флорентина Переза са Погбиним менаџером Мином Рајолом. Перез једноставно није желео било шта да има са контроверзним менаџером који је тог лета форсирао трансфер у Манчестер Јунајтед за који је на крају наплатио астрономске провизије од скоро 30.000.000 евра.

Сада су односи Переза и Рајоле донекле поправљени и сарадња је могућа. Зидан жели Погбу као тачку на прелазни рок у којем је потрошено 95.000.000 ервра на Родрига и Милитаа, биће потрошено још око 170.000.000 евра на Азара и Јовића.

Једини противкандидат Манчестер Јунајтеду је ПСЖ. Свеци су и раније желели Погбу, а тај интерес се није охладио до данас. Њима је потребан баш везиста Погбиног профила, а њега би могла да привуче могућност играња у родном граду. ПСЖ би упарио две највеће француске звезде Мбапеа и Погбу и кренуо у напад на Лигу шампиона.

Јувентус је такође заинтересован, али према Лекиповим сазнањима, Погба није загрејан за повратак у Торино и отписао је ту опцију.

Извор: Тањуг/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар