Repeša o ambijentu: Ni blizu onoga u Pioniru!

"Ako se neko našao uvređen, lično se izvinjavam"!

Košarka 18.04.2019 | 09:30
Repeša o ambijentu: Ni blizu onoga u Pioniru!
Posle prve utakmice protiv Zvezde u Beogradu, trener Budućnosti rekao je da je bolje "da ga ne vuku za jezik" da priča o ambijentu. Posle druge mu nije bilo potrebno "vući jezik", već je u opširnom govoru pričao da je doživeo "linč" i da za 57 godina karijere ništa slično nije doživeo.

Nakon treće utakmice, odigrane u "Morači", novinari iz Beograda upitali su hrvatskog stručnjaka za ambijent, u kojem su huligani u jednom trenutku primorali košarkaše Zvezde na beg sa klupe, pa je meč bio prekidan uz intervenciju policije.

U odgovoru na to pitanje, on je izjavio da je ambijent bio "daleko" od viđenog u Beogradu i da se unapred izvinjava ako su nekoga pogodili ubačeni predmeti (među njima i košarke lopte) ili uvredila skandiranja i parole, kojima je najčešće bio izložen Filip Čović.

"Biću uvek postojan u svojim stavovima i mogu vam slobodno reći. Ako je bilo ko povređen, uvređen bilo čim, lično se izvinjavam. Mislim da nije bila ni blizu onoga što je bilo u Beogradu. Opet, ponavljam, ako je bilo ko na bilo koji način uvređen ili povređen, Jasmin Repeša se izvinjava. Mislite da mogu nešto više? Mislim da je to sa moje strane korektno. Šta da radim? Da uzmem pištolj da ubijem sebe? Da pobegnem od svih vas ovde? I od beogradske publike, svih zajedno? Šta mogu da uradim...", izjavio je Repeša.

U osvrtu na utakmicu, čestitao je svom timu trijumf.

"Prvo bih čestitao momcima na istrajnosti da se pobedi, što nije bilo lako posle pet ubedljivih poraza. Prvi deo smo odigrali sa previše emocija, to je nosilo dosta nesporazuma u odbrani, dosta grešaka, uz njihov fantastičan šut, koji teško da može da traje svih 40 minuta. Imali smo dobar rezultat posle prvog poluvremena".

Repeša je naglasio da je Zvezda do pauze "neobjektivno" pogodila neke šuteve.

"Večeras je bilo ono što ponavljam i što sam stalno ponavljao, da utakmica traje 40 minuta i da treba graditi pobedu korak po korak. Atmosfera je bila podstrek da probude emocije više nego što treba. I u takvom mentalnom sklopu bilo je zaista previše nesporazuma. Međutim, ono što su oni pogodili u prvom poluvremenu nije ni objektivno. Pogodili su tri-četiri trojke gde teško mogu da kažem nešto odbrani. Bilo je takvih situacija, iako je bilo više situacija gde smo mi grešili. Da je bio normalan šut, prvi deo meča bio bi egal".

Repeša je rekao da je njegov tim ove sezone izgubio mnogo utakmica na slličan način.

"Mnogo naših utakmica imalo je sličnost. Najveća sličnost je bila da nam se posle dobrih faza igre, poput prvih 17 minuta u Beogradu, dogodi da napravimo faul, dva slobodna bacanja, da odemo ispod bloka, primimo trojku... Bile su to isključivo naše greške. Nije to bio produkt neke igre Zvezde, već naše greške. Masu puta se desilo da posle toga nismo bili u stanju da se vratimo"

Kakvu četvrrtu utakmicu očekuje?

"Posle treće utakmice nema više nepoznanica. Njihove niske petorke, sa Fajeom kao peticom, moramo bolje da prepoznajemo... Nema tu nepoznanica, igrači se poznaju, setovi se poznaju, individualne karakteristike se poznaju... Da li će neko iskočiti kao Rivers danas u prvom delu? obično takve utakmice to nose...", dodao je Repeša.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar