Kraljevska beba zvaće se Dajana?

Dok iščekuje rođenje prvog deteta princa Harija i Megan Markl, britanska javnost nastoji da odgonetne pol i ime. Ako je verovati kladionicama, nova kraljevska beba biće devojčica i zvaće se Dajana.

  • Magazin
  • Zabava


Agencija „Vilijem Hil“ saopštila je da više ne prima opklade za pol deteta pošto se ispostavilo da su ljudi masovno ubeđeni da će prinčevski par dobiti devojčicu.

„Što se nas tiče, tajna je odata, možda je neko negde video snimak ultrazvuka ili je neko čuo nešto“, kaže portparol firme koja se bavi klađenjem, Rupert Adams.

Kada je reč o imenu deteta, lista je dugačka. Na prvom mestu nalazi se Dajana, za šta je u ovoj kladionici kvota četiri prema jedan.

Slede Viktorija, Elis, Grejs i Elizabet, dok su Albert, Artur i Džejms popularni predlozi za dečaka.

„Čak 80 odsto predloga odnosi se na ime Dajana, ali sumnjam da bi princ Hari izabrao ime koja ga neposredno podseća na tragično nastradalu majku“, rekao je Adams, a prenosi AP.

„Ipak, velika je šansa da će Dajana biti srednje ime“, rekao je Adams.

I Karolin Heris, istoričarka kraljevske porodice, slaže se da bi Dajana moglo da bude srednje ime. To su uradili princ Vilijem i njegova supruga Kejt za ćerku, čije je puno ime Šarlota Elizabeta Dajana.

„Izbor Dajane za prvo ime značio bi veliki pritisak za kraljevsku bebu, jer bi je mediji stalno poredili sa slavnom bakom“, rekla je Herisova.

Dodaje i da bi moguće srednje ime bebe moglo da bude Rut, po jednoj prabaki Megan Markl, kao i po baki Dajane po majci – lejdi Rut Fermoj.

Hari i Megan nisu otkrili pol deteta ni datum porođaja za koji se pretpostavlja da bi trebalo da se dogodi krajem aprila. 

Bez obzira na ime, prinova u kraljevskoj porodici neće automatski dobiti zvaničnu titulu princa ili princeze koju su poneli svo troje dece princa Vilijema, najstarijeg sina princa Čarlsa, naslednika britanskog trona, osim ako to kraljica Elizabeta ne odluči. 

Harijevo prvo dete biće sedmo u redu za presto.

RTS
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.