Dan žalosti zbog smrti radnica

Zbog tragičnog stradanja četiri radnice Osnovne škole “Kovačići” Sarajevo Vlada FBiH je na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o proglašenju dana žalosti u utorak, 16. aprila.  

Bosna i Hercegovina 14.04.2019 | 12:05
Dan žalosti zbog smrti radnica
Članovi federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i saučešće porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka. 

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastava BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija FBiH.

Na dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH, a medijske kuće su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje danu žalosti.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tuga do neba...

14.04.2019 11:34

Velika tuga za porodice, jer mlade žene, a na pravdi Boga. Valjda je krajnje vrijeme, a poslije mnogih žrtava, da se postave zaštitne ograde na više mjesta, na potezu Sa-Pale. Ovo je trebalo biti odavno dio profesionalnog odnosa za opasne putne dionice, da se preduprijede nesreće. Vlasnici ovih prostora, troše naša sredstva, čak na bezvezne stvari, bez trunke savijesti, da nisu vječni, nikad odgovorni, niti Bogom dati. Veliko saučešće porodicama, familijama i svim onim ljudima, koji su ih voljeli. Neka im je laka zemlja, tuga je do neba...

ODGOVORITE
Name

Paljanin - klik

14.04.2019 14:45

Zbog pogibije cetiri radnice OS Kovacici koje su krenule na sahranu koleginici iz IS predlazem gradonačelniku Istocnog Sarajeva da takodje proglasi dan zalosti. Zahvaljujuci takvim ljudima kojih ima na svim stranama kao sto su poginule uciteljice mozemo se nadati nekoj buducnosti.... saucesce porodicama poginulih radnica.....

ODGOVORITE
Name

Re

14.04.2019 18:21

Budućnosti u bivsoj beiha više nema , a pogotovo i suživota.kogod misli drugačije nek navede primjer.pomoc, suradnje i nekako al verovanje više nikad.

Name

Re Re

14.04.2019 20:56

Koji si ti bolesnik Boze sacuvaj. Evo ti jedan primer u vrijeme poplava kako su ti isti muslimani pomagali na svim segmentima pomoci i moralno i materijalno i fiziicki i psihicki .Nikad necu i ne mogu zaboraviti kako su te zene pite pravile i vodu donosile i primali nas u svoje kuce da bi nam pomogli onoliko koliko su mogli i beskrajno im hvala na tome.Moras biti dobro idiot pa sve to zaboraviti .Na zalost dok su nasi mnogi se obogatili i krali tu silnu pomoc koja je pristizala sa svih strana svijeta.Kolone kamiona su cekali da predju granicu i dostave pomoc koju su znam sigurno i mnogi muslimani skupljalii slali a nasi krali.Isto te uciteljice koje su iz postovanja i respekta dosle svojoj kolegici da je isprate na vjecni pocinak u IS isto izgubile zivote zar to nije tuzno i zalosno i da dajes jedan tako sraman i neljudski komentar.Stidi se !!! Iskreno saucesce porodicama ovih uciteljica.