Proputovala je pola svijeta i otkrila šta uvijek ima u koferu

Korisno je poslušati njene savete vojvotkinje od Saseksa.

Putovanja 11.04.2019 | 13:54
Proputovala je pola svijeta i otkrila šta uvijek ima u koferu
Pre nego što je ušla u britansku kraljevsku porodicu, Megan Markl je često putovala jer je posao to od nje iziskivao - što dok se bavila glumom, što dok je radila kao aktivistkinja, tako da je ona prava osoba s kojom se treba posavetovati kad su putovanja u pitanju.

Vojvotkinja od Saseksa, koja se prošle godine udala za princa Harija i danas nosi njegovo prvo dete, u intervjuima retko otkriva detalje iz svog privatnog života, tako da smo o njenim iskustvima saznali u intervjuima koje je davala dok je bila devojka, kao i sa njenog bloga na kojem je svojevremeno bila veoma aktivna.

Kako prenosi huffpost.com, u intervjuu za "Alur" iz 2014. otkrila je da nigde ne kreće bez ulja čajnog drveta. "To je moj mali lek bez kojeg ne idem nikuda. Nije u pitanju nikakav luksuzni proizvod - ovaj proizvod mi je prva pomoć u slučaju posekotina, ujeda komarca ili slično", otkrila je Megan. "ovaj proizvod nije skup, ambalaža je tako mala da može stati u svaku torbicu", objasnila je.

Unesite dodir svog doma u hotelsku sobu

"Canadijan living" 2015. godine objavio je da Markl nikad ne izlazi iz kuće pre nego što na sebe prsne kap omiljenog parfema, a da malu bočicu uvek nosi sa sobom kako bi joj miris doma u svakom trenutku bio nadohvat ruke. Otkrila je i da je u pitanju Bulgarijev "blu II", koji joj pruža osećaj sigurnosti.

U svom blogu 2016. objavila je listu stvari "za poneti", na kojoj se našao kašmirski šal ili ćebe, "čiji dodir je kao zagrljaj", i gde god se nalazila pruža joj osećaj da je kod kuće.

Ostanite organizovanog prtljaga

Megan je svojevremeno na svom blogu posavetovala čitaoce da odvoje vreme i potraže kofer ili torbu koja će, kako je rekla, učiniti da se osetite kao "svetski putnik". Kako kaže, poželjno je prtljag ostane dobro organizovan u svakoj fazi putovanja.

Budite zdravi do povratka kući

Na svom blogu svojevremeno je obznanila da veoma vodi računa o tome da se tokom putovanja ne prehladi ili ne razboli, pa sa sobom uvek ima vlažne maramice i mini pakovanje sredstva za dezinfekciju u spreju. Prvo što uradi kad uđe u kabinu - pređe maramicom sve sa čime će doći u kontakt. Takođe, objasnila je da ne kreće na put bez probiotika, a usput unosi i dosta tečnosti, kako bi sprečila dehidrataciju.

Kako bi i njena garderoba sačuvala svežinu, između komada odeće upakuje osveživače koje ne vadi do povratka kući.

Trik kojim se pobeđuje "džet leg"

Megan je svojevremeno otrila trik koji je s njom podelila dizajnerka Miša Nonu, a koji se sastoji u tome da, kako biste se izborili sa pojavom poznatom kao "džet leg", najbolje je da ispratite ritam obedovanja lokalnog stanovništva u mestu na koje ste sleteli.
Megan takođe savetuje da se držite "lokalaca" kud god da vas put povede i da naučite nešto o njihovoj kuhinji, umetnosti ili plesu.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar