Gerete, možeš da biraš gdje ćeš!

To je ustupak koji će Velšanin dobiti na osnovu svega što je pružio za Real Madrid.

Fudbal 14.04.2019 | 23:50
Gerete, možeš da biraš gdje ćeš!
Real Madrid je rekao menadžeru Gereta Bejla da Kraljevski klub ne računa na Velšanina i da će ovoga leta biti na transfer listi. Kao uslugu i nagradu za dosadašnje igre koje je u Realu pružao od 2013. godine Bejl će dobiti u vidu toga da će moći da bira u koji klub želi da pređe, naravno od onoga šta bude ponuđeno, piše AS.

Bejl je jedan od igrača na koje Zinedin Zidan neće računati ove sezone. Francuz se nije slučajno vratio u Real, a to znači da nas čeka prava revolucija, a jedan od značajnijih Zidanovih poteza biće sklanjanje velškog napadača.

Već smo pisali da Real ima igrača na prodaju koji mu mogu doneti do 500.000.000 evra, a veliki deo se očekuje od Bejla kog je Kraljevski klub kupio pre šest godina za 100.000.000. U ponedeljak su ljudi iz kluba ručali sa Džonatanom Barnetom, Bejlovim agentom.

Real je rekao menadžerima plan da proda igrača, ali se u isto vreme zahvalio i njima i Bejlu na dosadašnjoj posvećenosti koju su pokazali u dosadašnjih šest godina. Zbog činjenice da su ponude koje stižu za Bejla manje ili više iste, klub će kao izraz dobre volje dopustiti Bejlu da sam izabere destinaciju. Na sastanku se nije pričalo o tome koliko će iznositi otkup Bejla, ali su se do sada pominjale cifre da svaki klub koji ga želi mora da plati neverovatnih 175.000.000 evra i platu Bejlu o dskoro 19.000.000 evra neto na godišnjem nivou.

Do sada su se Mančester Junajted i Bajern iz Minhena pominjali kao dva kluba koja su najzainteresovanija za ovog 29-godišnjeg fudbalera, a pominje se i da bi Bejl mogao da bude deo trampe za Pola Pogbu. Bajern se sprema da potroši veliki novac narednog leta tako da bi Bavarci mogli da odreše kesu za Bejla.

Otkako je stigao u Madrid, Bejl je odigrao 227 utakmica, dao je 102 gola i 63 puta je asistirao. Postigao je i golove u dva finala Lige šampiona za Real, dao je dva gola Liverpulu, osvojio je četiri Lige šampiona sa Kraljevskim klubom.

Njegov menadžer je rekao da je Bejl zadovoljan u Realu, ali izgleda da je ovo njegova poslednja sezona u dresu madridskog kluba.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar