Zato što su lijevi bekovi skupi kao đavo!

Vestfalen misli na Filipea Luisa! Najradije bi Nika Šulca, ali. . .

Fudbal 11.04.2019 | 13:00
Zato što su lijevi bekovi skupi kao đavo!
Marsel Šmelcer više ne može da odgovori zadacima, pride ga muče i povrede, pa je Ašraf Hakimiprinudno popunjavao na levom beku, iako je po prirodi vezan za desnu stranu terena. Međutim, i Hakimise povredio pa je prirodnu poziciju morao da promeni i štoper Abdu Dijalo. Svima u Dortmundu je jasno: levi bek je nasušna potreba Borusije za ovaj prelazni rok. Problem je samo što ih nema toliko u ponudi, pa su svi do jednog đavolski skupi, pa na Vestfalenu razmišljaju da potegnu i za B opcijom: Filipeom Luisom.

Vest donosi tiražni Bild, koji retko maši sa informacijama sa transfer tržišta, a u ovom slučaju ima i logike, jer Luis je od leta slobodan igrač, pošto mu ističe ugovor sa Atletikom. Već neko vreme se po Madridu priča da nije raspoložen da ostane što će reći da bi stigao bez obeštećenja.

Borusijina prva želja je novopečeni reprezentativac Nemačke iz Hofenhajma Niko Šulc, ali je problem njegova cena. I ne samo njegova. Toliko je malo kvalitetnih levih bekova, a toliko se traže na tržištu, da je čak i za prosečnog igrača potrebno izdvojiti na milione evra. Otud u celoj priči Luis, iako sa 33 godine nije baš idealno rešenje.

Međutim, zna da igra, ima ogromno iskustvo i sloboadan je u izboru nove sredine. Do sada se dovodio u vezu sa Pari Sen Žermenom gde možda ne bi ni bio prva opcija, ali Svecima zbog Uefinog finansijskog fer-pleja savršeno odgovaraju igrači sa čistim papirima.  

Borusija se za sada samo interesuje. Daleko je još od realizacije, jer svako bi voleo nešto mlađeg igrača kao dugoročnije rešenje. Sa druge strane, Luis donosi kvalitet odmah. I sam bira gde će.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar