Зато што су лијеви бекови скупи као ђаво!

Вестфален мисли на Филипеа Луиса! Најрадије би Ника Шулца, али. . .

Фудбал 11.04.2019 | 13:00
Зато што су лијеви бекови скупи као ђаво!
Марсел Шмелцер више не може да одговори задацима, приде га муче и повреде, па је Ашраф Хакимипринудно попуњавао на левом беку, иако је по природи везан за десну страну терена. Међутим, и Хакимисе повредио па је природну позицију морао да промени и штопер Абду Дијало. Свима у Дортмунду је јасно: леви бек је насушна потреба Борусије за овај прелазни рок. Проблем је само што их нема толико у понуди, па су сви до једног ђаволски скупи, па на Вестфалену размишљају да потегну и за Б опцијом: Филипеом Луисом.

Вест доноси тиражни Билд, који ретко маши са информацијама са трансфер тржишта, а у овом случају има и логике, јер Луис је од лета слободан играч, пошто му истиче уговор са Атлетиком. Већ неко време се по Мадриду прича да није расположен да остане што ће рећи да би стигао без обештећења.

Борусијина прва жеља је новопечени репрезентативац Немачке из Хофенхајма Нико Шулц, али је проблем његова цена. И не само његова. Толико је мало квалитетних левих бекова, а толико се траже на тржишту, да је чак и за просечног играча потребно издвојити на милионе евра. Отуд у целој причи Луис, иако са 33 године није баш идеално решење.

Међутим, зна да игра, има огромно искуство и слобоадан је у избору нове средине. До сада се доводио у везу са Пари Сен Жерменом где можда не би ни био прва опција, али Свецима због Уефиног финансијског фер-плеја савршено одговарају играчи са чистим папирима.  

Борусија се за сада само интересује. Далеко је још од реализације, јер свако би волео нешто млађег играча као дугорочније решење. Са друге стране, Луис доноси квалитет одмах. И сам бира где ће.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар