ZVANIČNO: Kosović dvije godine u Kairatu!

Partizanu 450. 000 i procenti! Crnogorski reprezentativac potpisao ugovor sa jednim od najvećih klubova Kazahstana.

Fudbal 30.03.2019 | 20:55
ZVANIČNO: Kosović dvije godine u Kairatu!
Ono što je bilo nagovešteno ovog jutra dobilo je zvanični oblik! Crnogorski reprezentativac Nebojša Kića Kosović u naredne dve sezone braniće boje kazahstanskog Kairata.

Sada već bivši vezista Partizana potpisao je ugovor sa nekadašnjim rivalom Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope. On bi već večeras, u društvu menadžera Ivice Pavlovića,  trebalo da krene put Almatija, a posle lekarskih pregleda u ponedeljak staviće se na raspolaganje treneru Alekseju Špilevskom.

Upravo je šef stručnog štaba kazahstanskog vicešampiona insistirao na Kosovićevom dovođenju, i obećao je da će mu dati veliku slobodu u igri. Očigledno je da mladi stručnjak (31) vidi Kosovića kao aduta sa kojim može da prekine dominaciju velikog rivala Astane. Posebno, zbog toga što je Andrej Aršavin otišao u penziju, pa mu treba igrač oko koga će graditi ekipu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Partizan će na ime obeštećenja zaraditi 450.000 evra, a Kairat se obavezao da isplati crno-belima i 10 posto od narednog transfera popularnog Kiće.

Pregovori dve strane dugo su trajali. Crno-belima je bio preko potreban novac da popune kasu posle velikih izdataka za dobijanje evropske licence...

Ispotavilo se da je pored igračkog Nebojša Kosović Partizanu doneo i finansijski benefit. Došao je kao slobodan igrač iz Standarda iz Liježa 2015. godine. Osvojio je u Humskoj titulu i tri Kupa Srbije. Njegova mesečna primanja u Humskoj su iznosila 3.000 evra.

Osim Partizana Kosović je igrao za Vojvodinu, Standard iz Liježa i Ujpešt.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar