ЗВАНИЧНО: Косовић двије године у Каирату!

Партизану 450. 000 и проценти! Црногорски репрезентативац потписао уговор са једним од највећих клубова Казахстана.

Фудбал 30.03.2019 | 20:55
ЗВАНИЧНО: Косовић двије године у Каирату!
Оно што је било наговештено овог јутра добило је званични облик! Црногорски репрезентативац Небојша Кића Косовић у наредне две сезоне браниће боје казахстанског Каирата.

Сада већ бивши везиста Партизана потписао је уговор са некадашњим ривалом Црвене звезде у квалификацијама за Лигу Европе. Он би већ вечерас, у друштву менаџера Ивице Павловића,  требало да крене пут Алматија, а после лекарских прегледа у понедељак ставиће се на располагање тренеру Алексеју Шпилевском.

Управо је шеф стручног штаба казахстанског вицешампиона инсистирао на Косовићевом довођењу, и обећао је да ће му дати велику слободу у игри. Очигледно је да млади стручњак (31) види Косовића као адута са којим може да прекине доминацију великог ривала Астане. Посебно, због тога што је Андреј Аршавин отишао у пензију, па му треба играч око кога ће градити екипу.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Партизан ће на име обештећења зарадити 450.000 евра, а Каират се обавезао да исплати црно-белима и 10 посто од наредног трансфера популарног Киће.

Преговори две стране дуго су трајали. Црно-белима је био преко потребан новац да попуне касу после великих издатака за добијање европске лиценце...

Испотавило се да је поред играчког Небојша Косовић Партизану донео и финансијски бенефит. Дошао је као слободан играч из Стандарда из Лијежа 2015. године. Освојио је у Хумској титулу и три Купа Србије. Његова месечна примања у Хумској су износила 3.000 евра.

Осим Партизана Косовић је играо за Војводину, Стандард из Лијежа и Ујпешт.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар