"Ono što se dešava Partizanu, Zvezdi nije nikad!"

Predsednik Partizana, Milorad Vučelić, pričao je o novom i starom treneru njegove ekipe, ali i uporedio navijače crno-belih sa pristalicama Crvene zvezde.  Vučelić: Ima partizanovaca koji žele loše Partizanu! U Zvezdi nema toliko „legendi“ kao kod nas. . .  „Niko nas nije odbio“, uverava prvi čovek crno-belih.

Fudbal 01.04.2019 | 23:31
"Ono što se dešava Partizanu, Zvezdi nije nikad!"
Vučelić je, gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo", rekao da zavidi Zvezdi na navijačima.

"Tih pet, šest godina koliko (Zvezda) nije bila prvak, vi nikada niste čuli da je bilo koji zvezdaš – sem u nekoliko svađa – rekao nešto protiv Zvezde. Ovo što partizanovci govore (o Partizanu) sada nije se desilo ukupno u istoriji Zvezde. Ja im stvarno na tome zavidim i dajem to priznanje", rekao je Vučelić gostujući na televiziji "Happy".

Predsednik crno-belih je obrazložio svoje mišljenje.

"Ovde je pitanje gubljenje identiteta. To je bio jugoslovenski klub, pa klub JNA, pa se taj identite zagubio u tim promenama, ali to je već sad neko složeno objašnjenje", jasan je bio Vučelić.

On je uporedio fudbalske legende crveno-belih sa legendama crno-belih.

"Javi se neko, kažu legenda Partizana. kad se govori o Zvezdi tu ima pet, šest legendi, a kad je Partizan u pitanju, svi oni koji se povremeno jave su legende, Partizan ima 60 legendi, počev od onog Ivana Golca koji je davno otišao iz fudbala. Legenda je neki levi bek... U Zvezdi bar toga nema. Ali kad je Savo u pitanju on je stvarno legenda jugoslovenskog fudbala".

Vučelić misli da je Zoran Mirković pogrešio kada je nedavno napustio klupu Partizana, a otkrio je i sa kim su crno-beli vodili pregovore oko popune "Batine" pozicije.

"Bata Mirković je sam odlučio da napusti Partizan, to je bila isključivo njegova odluka i ja mislim da je pogrešio. Mi smo prihvatili ostavku, našli prelazno rešenje i odlučili da počnemo pregovore sa nekoliko trenera. Vodili smo razgovore sa Markom Nikolićem, Ilijom Stolicom i Savom Miloševićem. Niko nije odbio, jednostavno nisu mogli da prihvate odmah", zaključio je Vučelić.

On je dodao da veruje u Miloševića i da se nada da će Savo uspeti da Partizan vrati na pravi put.Umeo je Dragan Đurić da javno pohvali navijače Crvene zvezde, na uštrb Grobara, da kaže kako imaju više strpljenja u odnosu na pristalice večitog rivala, sve posle eliminacije od Šamroka u leto 2011, a nešto slično skoro osam godina kasnije ponovio je još jedan predsedednik Partizana – aktuelni.

Milorad Vučelić je gostujući u emisiji „Novo jutro“ na TV Happy, uporedio pristalice crno-belih sa fanovima najvećeg rivala, istakavši da mu smeta što u i oko Humske nije ista ili bar slična atmosfera kao što je bila na Marakani u kriznom periodu.

„Ima partizanovaca koji žele loše Partizanu. Za pet, šest godina koliko Zvezda nije bila prvak, nikada niste čuli toliko ružnih stvari da je bilo koji zvezdaš rekao protiv Zvezde. Ovo što partizanovci govore, to ukupno u istoriji Crvene zvezde nema da su zvezdaši rekli o svom klubu. Na tome im zavidim i odajem priznanje“, primetio je Vučelić.

Prvom čoveku Parnog valjka zasmetalo je i takozvano „štancovanje“ legendi na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

„Kad se govori o Zvezdi tu ima pet, šest legendi, a kad je Partizan u pitanju, svi oni koji se povremeno jave su legende, Partizan ima 60 legendi, počev od onog Ivana Golca, koji je davno otišao iz fudbala. Legenda, legenda, legenda... Legenda je neki levi bek... U Zvezdi bar toga nema. Ali kad je Savo Milošević u pitanju, stvarno je legenda jugoslovenskog fudbala“.

Milošević je u četvrtak promovisau novog šefa stručnog štaba, pošto kandidati koji su prvo konktaktirani ili nisu mogli ili nisu hteli da rade u srpskom fudbalu.

„Bata Mirković je sam odlučio da napusti Partizan, bila je isključivo njegova odluka, mislim da je pogrešio. Prihvatili smo ostavku, našli prelazno rešenje i odlučili da počnemo pregovore sa nekoliko trenera. Vodili smo razgovore sa Markom Nikolićem, Ilijom Stolicom i Savom Miloševićem. Niko nije odbio, jednostavno nisu mogli da prihvate odmah“.

U situaciji kad je bodovni minus i sa Crvenom zvezdom i sa Radničkim iz Ništa ogroman Partizanu ostaje samo da se nada da bi sezonu, koliko-toliko, mogao da spasi odbranom Kupa Srbije.

„Uveren sam da Partizan ima kvalitetan tim. U svom sastavu ima sedam ili osam reprezentativaca. Postoji kriza rezultata, to je činjenica, ali misli da će Savo autoritetom vratiti Partizan na pravi put“, dodao je Milorad Vučelić.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar