Šiti ili kupiti, pitanje je sad

Dilema da li da kupimo garderobu ili da je sašijemo kod krojača, uprkos velikom broju prodavnica, nije nestala. Većina žena se ne odriče kupovine odeće, ali ni šivenja.

 

Moda i ljepota 28.03.2019 | 09:28
Šiti ili kupiti, pitanje je sad
Da li je danas postalo prestižno ići kod krojača? Do pre nekoliko decenija šivenje po meri, bilo je uobičajno, zato je to zanat koji opstaje. Ko je imao novca išao je kod krojača i naručivao odela, po svojoj želji i od materijala koji je sam birao.

Dizajnerka Jovana Đurović misli da je bolje štiti, zato što je to nešto što opisuje nas. Sami biramo materijal, boju, oblik, i osmišljavamo kako želimo da nam nešto stoji.

„Kupujem garderobu te masovne proizvodnje, međutim, to je nešto što može lepo da vam stoji, kad naiđete na komad koji vam odgovara, ali uglavnom ne možete da nađete nešto što ste sami zamislili kako želite da izgleda i da vam stoji, dodaje Đurovićeva.

Garderoba koja se može naći u buticima uglavnom stiže iz Turske, Kine, Italije. Često se dešava da se za cenu šivenja može kupiti gotova haljina.

Ima i onih koji nemaju ideju šta bi sašili, već im je lakše da to što vide i kupe. Ukoliko želite da budete jedinstveni, originalno obučeni, da istaknete vaš stil, krojač je pravi izbor.

Na kraju kad se svedu računi dođete na približno isto. Možda vam krojač deluje skuplje, ali kvalitetnije je i duže traje od nekog kupljenog manje kvalitetnog proizvoda, koji će i kraće trajati.

Izbor je na nama.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar