Anastasiadis: Morali smo da pobijedimo BiH!

Grčki selektor, Angelos Anastasiadis, bio je samouvjeren u ocjeni da je njegov tim zaslužio možda i više od jednog boda protiv Bosne i Hercegovine (2:2) na "Bilinom polju" u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Fudbal 27.03.2019 | 14:15
Anastasiadis: Morali smo da pobijedimo BiH!
"Mi smo trebali pobijediti! Osim ako sam ja bio na nekom drugom stadionu", kazao je Anastasiadis, koji je dodao kako su znali da je bh. tim dobar iz prekida te da su upravo tako primili oba gola, što je za njega bilo vrlo razočaravajuće.

"Posebno je bio čudan drugi gol. Nakon toliko godina kao trener, vidio sam da se za slobodni udarac nije postavio živi zid. Plus, moji su igrači trebali znati ko izvodi slobodan udarac, odnosno da je to (Miralem) Pjanić", rekao je Anastasiadis, koji je istakao kako je, ipak, zadovoljan bodom iz Zenice.

"Ne bi, s moje strane, bilo pošteno da kažem da nisam zadovoljan s jednim bodom. Jer, igrali smo protiv velikog tima", izjavio je grčki selektor i napomenuo da ne voli pasivan fudbal i da je tako pokušao igrati od početka.

"Koliko ste primijetili, nakon prvih 25 minuta, imali smo posjed lopte i stvarali smo prilike. Ja želim da igramo napadački, zbog toga sam bio jako razočaran na koji smo način počeli utakmicu", podvukao je Anastasiadis, koji je dodao da voli da lopta kreće od golmana.

Način na koji su osvojili bod, kaže grčki selektor, daje im dodatno samopouzdanje za nastavak takmičenja te da vjeruje u mlade igrače koje je selektirao.

Čestitao je svojim igračima što su u užarenoj atmosferi, koju su stvorili domaći navijači, kojima je takođe uputio čestitke, na "Bilinom polju", vratili nakon negativnog rezultata.

"Siguran sam da će se BiH do kraja boriti za plasman na Euro 2020. BiH ima super tim, s kojim mogu da pobijede bilo koga", zaključio je Anastasiadis.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar