Barsa odlučna: Dovesti Jovića za mjesec dana!

Novi sastanak već u ponedeljak u Lisabonu.

Fudbal 24.03.2019 | 18:15
Barsa odlučna: Dovesti Jovića za mjesec dana!
Barselona je rešila da ubrza proces dovođenja Luke Jovića i prema pisanju katalonskog Sporta odlučna je u nameri je da čitav posao završi u narednih mesec dana. Kako navodi isti list, čitava "operacija" je značajno napredovala, ali Barselona sada želi da izvrši pritisak na mladog golgetera i njegovu okolinu da se čitav posao završi u najkraćem mogućem vremenskom periodu.

Na taj način bi se spustila rampa ostalim zainteresovanim klubovima, koji su u stanju da pokvare posao Blaugrani u slučaju bilo kakvog oduglovačenja. Već u ponedeljak bi predstavnici Barselone mogli da se sastanu sa igračem i njegovim menadžerom Falijem Ramadanijem u Lisabonu, što bi dodatno približilo Jovića Nou Kampu.

U međuvremenu, hvalospevima na račun srpskog golgetera priključio se i legendarni Loter Mateus, koji smatra da bi za mladog igrača bilo najbolje da ostane u Namačkoj, ali je sa druge strane svestan da će teško odoleti želji slavnog kluba.

"On ima poseban talenat i veliki potencijal. Zna kako se postižu golovi, miran je kada ulazi u šanse, zna kako da pronađe prostor i bude na pravom mestu, izuzetno je brz. Uvek radi prave stvari. Znam da je Barselona zainteresovana, a takvu ponudu je teško odbiti. Možda je za njega bolje da nastavi da igra u Nemačkoj, ali mislim da je spreman za veliki iskorak u karijeri. On je taktički dobar i ima pravilno razmišljanje za uspeh. Pravi je lider", rekao je juče Mateus.

Barselona Jovićev napredak prati praktično od početka sezone i njeni skauti su impresionirani njegovim razvojem. Značajni pregovori između dve strane odrađeni su u februaru, čime je usmeren pravac u pozitivnom smeru. Katalonski Sport ističe da je Barsin glavni adut u konkurenciji minhenskog Bajerna i Pari Sen Žermena to što su prvi izrazili želju za dovođenjem Jovića i tako stekli poverenje igrača i njegovih predstavnika. Takođe se navodi i da će bitan faktor biti finansijski aspekt, koji će Barselona morati da zadovolji, s obzirom da je na tom polju PSŽ spreman da nadigra svakog protivnika, a posebno Barselonu prema sa kojom je otpočeo nekakvu vrstu tihog rata nakon "otimanja" Frenkija de Jonga.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar