Otkriven detaljan plan priprema "Zmajeva"...

Pročitajte detaljan plan priprema Roberta Prosinečkog za prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Fudbal 18.03.2019 | 13:00
Otkriven detaljan plan priprema "Zmajeva"...
Bosna i Hercegovina prve mečeve kvalifikacija za Euro igra protiv Jermenije (23. mart Grbavica, 20,45) i Grčke (26. mart Bilino Polje, 20,45).

Reprezentacija BiH će prije utakmice sa Jermenijom odraditi pet treninga u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, izuzev onog službenog, koji će kao i svi ostali biti otvoreni za medije samo prvih 15 minuta.

Nakon utakmice protiv Jermenije će Zmajevi "preseliti" u Zenicu. U nedjelju od 18 časova odradiće trening zatvoren za javnost u Treningu centru FSBiH, a u ponedjeljak od 20 časova imaće službeni trening na Bilinom polju.

Poučeni iskustvom da uvijek može biti sitnih promjena, iz FSBiH su saopštili da će sve relevantne informacije u vezi toga biti objavljene na njihovoj stranici.

Od ranije je poznato da se na okupljanju neće pojaviti Stjepan Lončar umjesto kojeg je pozvan Samir Memišević, a problema s povredom ima i Elvis Sarić, s tim da ga to, prema posljednjim informacijama, neće spriječiti na dođe u ponedjeljak na okupljanje gdje će posljednju riječ dati ljekarski tim.

BiH se takmiči u Grupi J, uz Italiju, Finsku, Grčku, Jermeniju i Lihtenštajn, a kroz Ligu nacija izborila je učešće u plej-ofu, u kojem će završiti ako u grupi ne osvoji neko od prva dva mjesta.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar